A Fitoterápia

.

Mi a fitoterápia, hogyan dolgozik a fitoterapeuta természetgyógyász?

.

A gyógynövényekkel történő gyógyítás a legősibb terápiás módszer a világon. A mai nyugati fitoterápia tartalmazza egyrészt a modern orvoslás módszereit pl.: anamnézis felvétele, terápiás terv készítése, a terápia vezetése és zárása. Másrészt tartalmazza egyéb természetgyógyászati módszerek pl.: apiterápia (méhészeti termékek), fűszernövények, illóolajok, tápláléknövények alkalmazását.

.
A fitoterápia szemlélete holisztikus, tehát a test, a lélek és a tudat egészségére, annak megőrzésére, fejlesztésére hat, illetve betegség esetén, a helyreállításán dolgozik.

.

A fitoterápia magában foglalja a betegek gyógynövényekkel vagy gyógynövénykészítményekkel (gyógyhatású anyagok) történő kiegészítő kezelését. Az alkalmazónak ismernie kell a növények fő hatóanyagait, azok hatását a szervezetre, a növények hatástani, illetve terápiás besorolását, alkalmazásuk módját, helyét és értékét a terápiás rendszerben. 

.

.

A természetgyógyászati szakágak közül a legelfogadottabb, a legegzaktabb. Közvetlen kapcsolata a nyugati orvosi irányzatokkal vitathatatlan, a modern gyógyszerészet alapját képezi. Segítségével komplex, fitoterápiás kezelések, kezelési programok állíthatóak össze pontos diagnózis és kimerítő anamnézis esetén. Az egyénre szabott gyógynövény-receptúra összeállításával hatékonyan kezelhetők bizonyos betegségek, de megelőzésre, az általános állapot javítására és közérzetjavításra is kiváló.

.

A fitoterápia növényi részek és a belőlük előállított készítmények gyógyászati felhasználásán alapszik, tapasztalati elveken alapuló és folyamatosan fejlődő tudomány. Története egyidős az emberiség történetével. A növény az ember számára eleinte táplálékul, később pedig gyógyszeréül is szolgált. Az orvoslás történelmi fejlődése során a gyógynövények képezték a gyógyszeres kezelés alapját.

.

A legrégebbi emlékek Kína, India, az ókori Babilon és Egyiptom területéről származnak. Kínában már ie.27 században ismerték a fokhagymát, rebarbarát és sok ma is használt növény gyógyító hatását, de innen származnak fűszereink jó része is, mint pl. a fahéj, gyömbér, bors. A babiloniak fedezték fel a cékla, zsázsa és a gabona csíra jótékony hatását. Egyiptomban pedig számos kőbe vésett ábra, dombormű maradt fenn a piramisokban ahol jól felismerhetők a használt növények. Az Ebers-féle papirusztekercs mintegy 876 féle gyógykészítményt sorol fel, az ott található növények egyharmadát ma is használjuk. A klasszikus görög- római kultúra orvosai Hippokratész, Galenusz már rendszerezték a gyógynövények ismeretét, gyógyszerként való felhasználását, Dioszkoridész pedig megírta Európa első gyógynövény jegyzékét “Materia Medica” címen, amely 1500 évig alapműnek számított a gyógyításban. Művében szerepel a galagonya, mustár, ezerjófű. A római birodalom bukása után a kolostorokban élt tovább a gyógyítás tudománya, szerzetesek, apácák foglalkoztak a gyógyteák készítésével, itt születtek a mai gyomorkeserűk előfutárai is.

.

.

Hazánkban Pannonhalmára vezethető vissza a kolostori gyógyítás. Az első magyarnyelvű füveskönyv pedig, a 16.sz.-ban jelent meg “Herbária” címmel Méliusz Juhász Péter írásában.

.

Régen nálunk is minden falunak volt egy füvesasszonya, aki gondoskodott arról, hogy a honi gyógyfüvek ismerete, a felhasználás és az alkalmazás módjai, a tudás ne vesszen el. Szerepük akkor kezdett megváltozni, amikor a 19. század derekán a természetben nem létező anyagokat vezettek be a gyógyászatba. Elterjedtek a szintetikus készítmények, amelyek megjelenésével párhuzamosan azonban egyre gyakoribbá váltak a nem kívánt mellékhatások, ezért a 70-es évektől kezdve ismét növekszik a természetből származó gyógyszerek jelentősége.

.

.

Ma már hazánkban mintegy 530 féle gyógynővényt használunk. A fitoterápia korszerű lehetőségei az alkalmazott természettudományok, a kísérleti és a klinikai orvostudomány módszerein alapulnak. A tudósok felfedezték, mennyi értékes összetevő található bennük. A gyógynövényekben koncentrált formában fordulnak elő a másodlagos növényi anyagcseretermékek (mint például a bioflavonoidok, cserzőanyagok és az illóolajok), amelyek sokféle betegségre természetes gyógyírként hatnak pl. légúti, húgyuti, emésztőrendszeri, nőgyógyászati problémáknál, szív és érrendszeri megbetegedéseknél, cukorbaj, magas vérnyomás sikerrel alkalmazható más természetes gyógymóddal összekötve.

.

.

Fontos azonban tudnunk, hogy a gyógynövények nem “csodaszerek”, csak helyes indokkal és helyes módszerrel alkalmazva gyógyítanak. Szakszerűtlen használatuk különböző problémákhoz vezethet. Egyes gyógynövények együtt adása pl. fokozhatja, illetve kiolthatja egymás hatását, ezért szakértő közreműködése szükséges. A fitoterapeuta a tünetek ismeretében és az okok felkutatásával személyre szabottan választja ki a legmegfelelőbb növényeket, ezekből állítja össze a keveréket.

.

A mai modern ember felismerte, hogy nem a szintetikus gyógyszerekkel, kémiai hatóanyagokkal tudja megőrizni egészségét, immunbiológiai felkészültségét, elkerülni az úgynevezett civilizációs betegségeket, hanem a növények segítségével!

.

.
Fitoterapeuta szakértőként a betegség elkerüléséhez, a gyógyuláshoz, de a gyógyuláshoz elengedhetetlen pozitív gondolkodásmód kialakításához is, hatékony segítséget nyújtok.

Vércsepp Analízis

Vérünk olyan, mint az élő folyó. Oxigént, tápanyagokat és más, életfontosságú anyagokat szállít a sejtekhez, a felesleget, felhasználhatatlan vagy káros anyagokat pedig onnan elhordja. A vér az egészség és a betegség hírnöke, gyakran már azelőtt jelzi, hogy valami nem stimmel, mielőtt a baj megjelenne.

.

.

Teljes vérállományunk percenként végighalad egész testünkön. Egy vörösvértest a szívből a lábujjunk hegyéig 15 másodperc alatt ér el. Vérünk sok fontos információt hordoz testünk egyik pontjából a másikhoz. A sötét mezős mikroszkóppal végzett diagnosztika az élő vér minőségi vizsgálatát teszi lehetővé ezerszeres nagyítás mellett. 

Fertőzési Góckutatás

Computeres góckutatás, ellenőrzött és irányított méregtelenítés

 

Az állapotfelmérés során a bioelektromos elven működő  mérőműszerünkkel és egy hozzá tartozó számítógépes program segítségével mérjük az egyes szervek, szervrendszerek toxin terhelését (élő és élettelen toxinok).

.

 

.

A kb. 60 perces felmérés teljesen fájdalommentes. A mérés során információt kapunk a különböző szervek, szervrendszerek állapotáról: az immunrendszer működéséről, a különböző szervek toxin terheléséről, az egyes szervkörökben lévő mikrobális gócok jelenlétéről, a különböző kórokozókról (baktériumok, vírusok, gombák, paraziták), az élettelen toxinokról (nehézfém, oltóanyag, atibiotikum, vegyi anyag, radioaktív elemek, pszichés toxinok: stressz és érzelem, anyagcsere toxinok: kazein, mucin, purin, glutén), vitaminokról és ásványi anyagokról, enzimekről, hormonokról, stb..

 

A mérőműszer képességeit kihasználva mérni tudjuk a különböző problémák kezelésére az önnek személy szerint legalkalmasabb készítményeket is.

 

DNS

A Hermetikus spirál, mely a DNS kettős spirálja körbe-körbe járva ismétlődik, de folyamatosan magasabb minőségben jelenik meg, vagyis fejlődik.

 

 

A DNS spirál vezeti az áramot, és van mágneses mezeje. A DNS molekulák kommunikálnak egymással. Mágneses mezejük a Föld mágneses mezőjére (mágnesrács) hasonlít. Ez a rács folyamatosan változik, és egyedi kóddal lenyomatot képez a születő ember DNS mezőjében.

 

 

 

Fórum

Nincsenek témák!

Intuitív Hematológia

ÓRIÁSI DILEMMÁM!!!

A Vér színe....

PIROS ?        KÉK?             ZÖLD?

            

Piros Hemoglobin - Zöld Clorophyll

Zöldvér program

KÉK - Nemesi

 

A szó eredetét keresvén a szálak Spanyolországba vezetnek, ahol „sangre azul”-nak, azaz kékvérűnek nevezték magukat a középkori spanyol arisztokraták.

A Mag-ősök, akik sok korban sokféle névvel, de azonos kék szíriuszi tudattal érkeztek közénk, hogy a szellemi szomjazóknak inni adjanak a tiszta forrásból.

Tudd meg, melyik isten vére kering az ereidben, és milyen erővel ruházott fel!

Az isteni vérhoroszkópból kiderül.

Az ókori görögök ikhórnak nevezték az istenek vérét, amely halhatatlanságot és kifogyhatatlan energiát adott számukra.

Már egyetlen isteni vércsepp elegendő volt a teremtéshez, az új istenek születéséhez. Ám ez az isteni vér más, különleges tulajdonságokkal is bír.

Derítsd ki, benned mely isten vére kering és milyen erővel ruház fel!

Kos - Árész vére

A te ereidben Árész, a háború, a hadviselés, a csaták, a viszályszítás istenének vére kering. Ezek az isteni tulajdonságok ugyanúgy a te véredben is izzanak. Mestere vagy a csatáknak, tudod hogy kell megvívni egy háborút akár szerelemről vagy üzletről legyen szó. Kiváló stratéga vagy, és figyelmedet nem kerülheti el semmi. Borotvaéles ésszel áldott meg az isten vére, és örökké lángoló kitartással és küzdési vággyal. Te soha nem adod fel, amíg el nem éred a célodat vagy a kívánt győzelmet. Sőt, előszeretettel tüzelsz másokat is harcra, ha a helyzet úgy kívánja vagy hívod őket össze segíteni. Tömegeket vagy képes mozgatni és embereket befolyásolni.

.

Bika – Dionüszosz vére

-

Dionüszosz a bor, a szőlő és a mámor istene. Ha valaki tud élni akkor az te vagy, és nem csak azért, mert nem veted meg a bort, sem a testi vagy a lelki mámort és szerelmet. Igazi hedonista vagy, a véredben van a vidámság, az optimizmus, a boldogság. Szinte mindig jó kedved van és rendkívül kedélyes, barátságos vagy másokkal. Ellenállhatatlan pozitív kisugárzásod van, aminek következtében mindenki vidám, boldog, önfeledt vagy éppen békés lesz a környezetedben. Úgy hatsz az emberekre, mint egy üveg bor. Megrészegíted és elmámorosítod a lelküket. A jelenlétedben mindenki megtanul élni, mint te!

.

Ikrek – Athéne vére

.

Athéné a tudás, a bölcsesség, az igazságosság istennője. Az ő vére által intelligens, kulturált, bölcs nő vagy tele becsvággyal és ambíciókkal, akit hajt a vére felakar jutni a csúcsra, hogy megmutassa magát a világnak. Ugyanakkor másokat is így hajtasz, hogy küzdjenek a vágyaikért és az álmaikért. Képes vagy magaddal húzni az embereket, segíteni nekik, hogyan hozzák ki magukból a legtöbbet. Megmutatod előnyös és hátrányos tulajdonságaikat, utat mutatsz hogyan fejlődjenek és legyenek még jobbak.

.

Rák – Érosz vére

.

Érosz a szerelem és a szexualitás istene. Miatta forr örökösen a véred és égsz tűzben. Hajszolod a szerelmet és a szenvedélyt akár futó kalandok erejéig vagy már a párkapcsolatodban. Tiszteled és pártolod a szerelmet, nem csak képes vagy a lehető legtisztább formában kimutatni, de másokat is örökösen arra próbálsz rávenni, hogy legyenek szerelmesek és éljék meg. Ugyanakkor a lelki társi kapcsolatok mestere vagy, aki maximálisan felismeri és átérzi az ilyen viszonyokat. A  te esetedben is mindig igyekszel megtalálni és ha meg van, akkor tökéletesíteni vele a kapcsolatot. Szakrális magasságokba emeled a szerelmet és a szexet és mint egy jó terapeuta segítesz ebben másoknak is.

.

Oroszlán – Héliosz vére

.

Héliosz a Napisten, aki örök fénnyel, reménnyel és tűzzel látja az embereket. Akárcsak te, hiszen az ő vére kering az ereidben. A forró Napé, ami vidámmá, energikussá, élettel telivé tesz. Olyan csodás, meleg, biztonságot és fényt sugárzó karizmád van, hogy az emberek automatikusan a köreidbe vágynak, hogy részesüljenek belőle. Te vagy az Ő Napjuk. Tény és való, szörnyen élvezed is ezt a népszerűséget, de legalább közben teljesíted isteni feladatodat, hogy fényt viszel az emberek életébe, megvilágosítod elméjüket és útjukat, reményt költöztetsz a szívükbe. Ráadásul a Nap tesz gazdaggá és sikeressé is, mert éltető fényével megteremthetsz magadnak akármit.

.

Szűz – Apollón vére

.

Apollón a férfiasság, a gyógyítás, a jövendölés, a művészetek és a Nap istene. Te is időnként rendkívül férfias vagy abban az értelemben, hogy nagyon határozott, tiszteletet parancsoló, vasakaratú, komoly és erős, karizmatikus jellem vagy. Másfelől viszont egy tündöklő személyiség, aki szereti beragyogni mások életét, szereted fontosnak és hasznosnak érezni magad, akire szükség van és másoknak valóban szükségük is van rád, mert képes vagy meggyógyítani a lelküket. Sőt, akár a testüket is, hiszen az isten vére gyógyító erőt is adott neked. Akárcsak képességet arra, hogy a jövőbe láss.

.

Mérleg – Zeusz vére

.

Zeusz a főisten, a villámok, a viharok, a nagy és hatalmas istene. Az ő vére az összetartó erő, amivel képes vagy összefogni az embereket és a rendet teremteni, aki kezébe veszi a dolgokat és cselekszik. Mindig igazságos, megbocsátó, védelmező és segítőkész jellemmel rendelkezel. Tanácsaiddal és útmutatásaiddal segítesz másokat az életben, akik úgy tekintenek rád, és tisztelnek téged, mint egy bölcs Atyára/Anyára, aki mindent tud és mindig számíthatnak rá. Ugyanakkor ott van a véredben az isten romantikus, szenvedélyes, odaadó, lángoló szerelmes oldala és az, akinek a családja boldogsága a legfontosabb. Amíg nem vagy házas, pont úgy hajt a véred, ahogy Zeuszt, akinek ismeretesek színes szerelmi történetei…

.

Skorpió – Hádész vére

.

Hádész az Alvilág, a halál és a holtak istene. Elsőre talán nem hangzik bíztatóan, hogy az ő vére kering az ereidben. Ugyanakkor lásd az előnyeit, miszerint képes vagy a holtakkal kommunikálni. Olyan spirituális tehetséggel vagy megáldva, ami által kapcsolatot teremthetsz a túlvilággal és bepillantást nyerhetsz a működésébe. Megértheted a halált és annak szakaszait. Képes vagy megnyugvást adni a holtaknak, de akár az élőknek is, akik félnek a haláltól vagy eltávozni készülnek. Olyan vagy, mint egy pap, aki feladja az utolsó kenetet és átsegít másokat a fénybe.

.

Nyilas – Írisz vére

.

Írisz a szivárvány istennője és általa mondhatni folyékony szivárvány van az ereidben. Ez magyarázza mindig derűs, vidám, optimista és pozitív kisugárzásodat. Az emberek a környezetedben mindig kicsit megrészegülnek tőled, és elkapják boldog és nyugodt természetedet. Melletted önmagukat adják és felszabadultak. Megtudod mutatni nekik, hogyan töltsék meg életüket színnel, élményekkel és akár mesével, illetve hogyan tudják megvalósítani álmaikat. Hiszen ők benned a megtestesült álmot látják, a lélekben és fantáziában gazdag, életvidám embert.

.

Bak – Hesztia vére

.

A te véred Hesztia istennő vére, aki az otthon, a családi tűzhely, a szeretet, az összetartás istennője pártfogol. Az ő isteni tulajdonságait „örökölted” és igyekszel aktívan ellátni az életedben, hogy összehozz, összetarts másokat óvod és ápolod a családi fészket. Szeretsz az Anya képében tetszelegni, akit elhalmoznak imádatukkal, akire felnéznek, akinek a tanácsát és segítségét kérik. Szereted, hogy ilyen központi szerepet látsz el és titokban örülsz is annak, ha mások függnek tőled, de szerencsére ez nem szokott mások rovására menni.  Neked úgy is az a legfontosabb, hogy igazán boldognak lásd a szeretteidet.

.

Vízöntő – Demeter vére

.

Demeter a termékenység, a mezőgazdaság, a földek, a gazdagság, a bőség istennője. Amihez hozzáérsz, az arannyá válik, mert meg van benned a teremtés, a dolgok átváltoztatásának, sokszorosításának a képessége. Odaadó, nagylelkű, fejlett igazságérzetű és törődő vagy másokkal, akiknek igyekszel mindig a segítségükre lenni. A teremtő erőd által nem csak magadnak vagy képes megteremteni dolgokat, hanem másoknak is. Így kívánságaid és óhajaid rendszerint megfogannak. Nem létezik számodra lehetetlen, mindig eléred céljaidat, hiszen akár teremtő erőd segítségével vagy anélkül, de  megszerzed, amit akarsz.

.

Halak – Szeléné vére

.

Szeléné a Hold  istennője, és ezáltal a szépségért, a fényért, a nőiességért, a termékenységért, az álmokért és a jóslatokért felelős. Szeléné vére olyan különleges mágikus vér, ami által képes vagy belelátni mások jövőjébe. Ugyanakkor élvezheted az istennő többi adományát is, hiszen különleges szépséggel, misztikus és varázslatos karizmával rendelkezel. Csordultig vagy nőiességgel, ami által képes vagy másokban is felszínre hozni a valódi nőt, és megmutatni, hogyan érhetik el a belső istennőjüket. Ám isteni véred abban is segítségedre van, hogy kiéld művész hajlamaidat, és alkotásaid kivétel nélkül megszólítják az embereket.

.

Vércsoport - Vércsoport diéta

0 vércsoport 

A vadász; erős, bízik önmagában, vezető típus 


A közép-európaiak 40 százaléka ebbe a típusba tartozik, egyébként ez vált először ismertté az összes közül. Őseink főleg hússal táplálkoztak, s ez (az erős immun- és emésztőrendszernek köszönhetően) elégségesnek bizonyult a túléléshez. A nullás vércsoportúak ma is sok gyomorsavval rendelkeznek, így kiválóan tudják hasznosítani a húsféléket. 

Erősségek: erős immunrendszer és emésztőrendszer, fertőzések elleni természetes védelem, jó anyagcsere. 

Gyengeségek: intolerancia az új étrenddel és új környezeti feltételekkel szemben. 

Kockázatok: véralvadási zavarok, gyulladásos betegségek, ízületi gyulladás, pajzsmirigy csökkent működése, fekély, allergia. 

Étrendi profil: magas fehérjetartalom, húsevők. Ajánlott a hús, a hal, a máj, a tenger gyümölcsei; gyümölcsök, zöldségek közül a brokkoli, paradicsom, spenót, kelkáposzta, petrezselyem, hagymafélék, szilva, füge. 

Semleges, korlátozottan ajánlottak: a gabonafélék, a bab, a hüvelyesek, szója, banán, körte. 

Kerülendő élelmek: a búzából készült ételek, a tejtermékek, a káposzta, karfiol, kelbimbó, mustár, mogyoró, narancs, avokádó. 

Fogyni segít: tengeri moszatok, halak, máj, vörös húsok, a brokkoli, spenót, kelkáposzta. 

Táplálékkiegészítőként: B- és K-vitamin, kalcium, jód, édesgyökér, moszatok. 

Testedzés: intenzív edzésmódok, pl.: aerobic, futás, kontakt sportok. 



A vércsoport

A földműves; megfontolt, együttműködő, precíz, érzékeny 


45 százalékos arányával a leggyakoribb Közép-Európában. 17-27 ezer évvel ezelőtt bukkant fel, és a nullásnál alkalmasabbnak mutatkozott a fertőzések leküzdésére. Az emésztőrendszer elsősorban növényi fehérjékkel (zöldséggel, gabonával) való táplálkozásra rendezkedett be. A folyók, tavak, tengerek sok hallal, valamint a tenger gyümölcseivel látták el őseinket. 

Erősségek: jól alkalmazkodik a megváltozott étrendhez és az új környezeti feltételekhez. Immunrendszere megőrzi és jól hasznosítja a tápanyagokat. 

Gyengeségek: érzékeny emésztőrendszer, sebezhető, fertőzésekkel szemben nyitott immunrendszer. 

Kockázatok: szívbetegségek, vérszegénység, máj- és epebetegségek, I. típusú cukorbaj, daganatos elváltozások. 

Étrendi profil: vegetáriánus (kevés hús, sok zöldség: brokkoli, cikória, karalábé), tofu, tengeri halak, gabonafélék, bab, hüvelyesek, növényi olajak, gyümölcsök: ananász, sárgabarack, cseresznye, meggy. 

Semleges, korlátozottan ajánlottak: rizs, pattogatott kukorica, mogyoró, búzakenyér, joghurt, író. 

Kerülendő élelmek: a húsok, tejtermékek, búza, paprika, paradicsom, banán, mangó, limabab. 

Fogyni segít: a szója, a zöldségek, ananász, növényi olajok. 

Táplálékkiegészítőként: B12-, C-, E-vitamin, folsav, galagonya, echinacea, máriatövis, kvercetin. 

Testedzés: nyugodt edzésmódok; jóga, tai chi. 



B vércsoport

A nomád; rugalmas, kreatív, kiegyensúlyozott 


A közép-európaiak 10 százaléka tartozik ide. Mintegy 12-17 ezer éve alakult ki. Az emberek akkoriban földműves közösségekbe tömörültek. Nemcsak húst és tejtermékeket fogyasztottak, hanem minden ehetőt, amit csak a természet kínált számukra. 

Erősségek: erős immunrendszer, sokoldalú alkalmazkodás az étrendhez és az új környezeti feltételekhez, kiegyensúlyozott idegrendszer. 

Gyengeségek: fogékonyak az autoimmun betegségekre és a ritka vírusfertőzésekre. 

Kockázatok: I. típusú cukorbaj, krónikus fáradtság, autoimmun betegségek, sclerosis multiplex, lupus. 

Étrendi profil: étkezésük a legváltozatosabb, kiegyensúlyozott vegyes étrend, mindenevő. Húsok (nem csirke), tejtremékek, gabonafélék, bab, hüvelyesek, zöldségek, gyümölcsök, tojás, olivaolaj. 

Semleges, korlátozottan ajánlottak: dinnye, körte, sárgabarack, alma, mandula, parmezán, camembert, ponty, pulyka, hering. 

Kerülendő élelmek: kukorica, lencse, mogyoró, szezámmag, hajdina, búza, csirke. 

Fogyni segít: zöldségek, tojás, vadhús, máj, édesgyökér, tea. 

Táplálékkiegészítőként: magnézium, édesgyökér, ginkgo, lecitin. 

Testedzés: mérsékelt testedzés - pl.: gyaloglás, kerékpározás, tenisz, úszás. 



AB vércsoport

A rejtélyes; titiokzatos, ritka, karizmatikus 


Öt százalékos arányával térségünkben a legritkább típus. Kb. 1000-1500 éve létezik, általában érzékeny immun- és emésztési rendszerrel jár együtt. 

Erősségek: jól alkalmazkodik a modern körülményekhez, immunrendszere rendkívül toleráns. Egyesíti az A és B vércsoport előnyeit. 

Gyengeségek: érzékeny emésztőrendszer, a túlzottan toleráns immunrendszer nyitott lehet a fertőzésekre. 

Kockázatok: szívbetegségek, vérszegéynség, daganatos elváltozások. 

Étrendi profil: vegyes étrend ajánlott; kis mennyiséget többször enni. Húsok, halak, tofu, tejtermékek, leveles zöldségek, paradicsom, ananász, gabonafélék, bab. 

Semleges, korlátozottan ajánlottak: alma, barack, gomba, ementáli, edámi sajt. 

Kerülendő élelmek: vörös húsok, bab, kukorica, magvak, hajdina. 

Fogyni segít: tofu, tengeri halak, tejtermékek, zöldségek, moszatok. 

Táplálékkiegészítőként: C-vitamin, galagonya, macskagyökér, kvercetin, máriatövis. 

Testedzés: nyugodt edzésmódok mérsékelt testedzéssel kombinálva; jóga, tai chi és gyaloglás, kerékpározás, tenisz. 

Ron Wyatt - Jézus vére

(a vérvizsgálat eredménye) 

Honlap készítés