A Fitoterápia

.

Mi a fitoterápia, hogyan dolgozik a fitoterapeuta természetgyógyász?

.

A gyógynövényekkel történő gyógyítás a legősibb terápiás módszer a világon. A mai nyugati fitoterápia tartalmazza egyrészt a modern orvoslás módszereit pl.: anamnézis felvétele, terápiás terv készítése, a terápia vezetése és zárása. Másrészt tartalmazza egyéb természetgyógyászati módszerek pl.: apiterápia (méhészeti termékek), fűszernövények, illóolajok, tápláléknövények alkalmazását.

.
A fitoterápia szemlélete holisztikus, tehát a test, a lélek és a tudat egészségére, annak megőrzésére, fejlesztésére hat, illetve betegség esetén, a helyreállításán dolgozik.

.

A fitoterápia magában foglalja a betegek gyógynövényekkel vagy gyógynövénykészítményekkel (gyógyhatású anyagok) történő kiegészítő kezelését. Az alkalmazónak ismernie kell a növények fő hatóanyagait, azok hatását a szervezetre, a növények hatástani, illetve terápiás besorolását, alkalmazásuk módját, helyét és értékét a terápiás rendszerben. 

.

.

A természetgyógyászati szakágak közül a legelfogadottabb, a legegzaktabb. Közvetlen kapcsolata a nyugati orvosi irányzatokkal vitathatatlan, a modern gyógyszerészet alapját képezi. Segítségével komplex, fitoterápiás kezelések, kezelési programok állíthatóak össze pontos diagnózis és kimerítő anamnézis esetén. Az egyénre szabott gyógynövény-receptúra összeállításával hatékonyan kezelhetők bizonyos betegségek, de megelőzésre, az általános állapot javítására és közérzetjavításra is kiváló.

.

A fitoterápia növényi részek és a belőlük előállított készítmények gyógyászati felhasználásán alapszik, tapasztalati elveken alapuló és folyamatosan fejlődő tudomány. Története egyidős az emberiség történetével. A növény az ember számára eleinte táplálékul, később pedig gyógyszeréül is szolgált. Az orvoslás történelmi fejlődése során a gyógynövények képezték a gyógyszeres kezelés alapját.

.

A legrégebbi emlékek Kína, India, az ókori Babilon és Egyiptom területéről származnak. Kínában már ie.27 században ismerték a fokhagymát, rebarbarát és sok ma is használt növény gyógyító hatását, de innen származnak fűszereink jó része is, mint pl. a fahéj, gyömbér, bors. A babiloniak fedezték fel a cékla, zsázsa és a gabona csíra jótékony hatását. Egyiptomban pedig számos kőbe vésett ábra, dombormű maradt fenn a piramisokban ahol jól felismerhetők a használt növények. Az Ebers-féle papirusztekercs mintegy 876 féle gyógykészítményt sorol fel, az ott található növények egyharmadát ma is használjuk. A klasszikus görög- római kultúra orvosai Hippokratész, Galenusz már rendszerezték a gyógynövények ismeretét, gyógyszerként való felhasználását, Dioszkoridész pedig megírta Európa első gyógynövény jegyzékét “Materia Medica” címen, amely 1500 évig alapműnek számított a gyógyításban. Művében szerepel a galagonya, mustár, ezerjófű. A római birodalom bukása után a kolostorokban élt tovább a gyógyítás tudománya, szerzetesek, apácák foglalkoztak a gyógyteák készítésével, itt születtek a mai gyomorkeserűk előfutárai is.

.

.

Hazánkban Pannonhalmára vezethető vissza a kolostori gyógyítás. Az első magyarnyelvű füveskönyv pedig, a 16.sz.-ban jelent meg “Herbária” címmel Méliusz Juhász Péter írásában.

.

Régen nálunk is minden falunak volt egy füvesasszonya, aki gondoskodott arról, hogy a honi gyógyfüvek ismerete, a felhasználás és az alkalmazás módjai, a tudás ne vesszen el. Szerepük akkor kezdett megváltozni, amikor a 19. század derekán a természetben nem létező anyagokat vezettek be a gyógyászatba. Elterjedtek a szintetikus készítmények, amelyek megjelenésével párhuzamosan azonban egyre gyakoribbá váltak a nem kívánt mellékhatások, ezért a 70-es évektől kezdve ismét növekszik a természetből származó gyógyszerek jelentősége.

.

.

Ma már hazánkban mintegy 530 féle gyógynővényt használunk. A fitoterápia korszerű lehetőségei az alkalmazott természettudományok, a kísérleti és a klinikai orvostudomány módszerein alapulnak. A tudósok felfedezték, mennyi értékes összetevő található bennük. A gyógynövényekben koncentrált formában fordulnak elő a másodlagos növényi anyagcseretermékek (mint például a bioflavonoidok, cserzőanyagok és az illóolajok), amelyek sokféle betegségre természetes gyógyírként hatnak pl. légúti, húgyuti, emésztőrendszeri, nőgyógyászati problémáknál, szív és érrendszeri megbetegedéseknél, cukorbaj, magas vérnyomás sikerrel alkalmazható más természetes gyógymóddal összekötve.

.

.

Fontos azonban tudnunk, hogy a gyógynövények nem “csodaszerek”, csak helyes indokkal és helyes módszerrel alkalmazva gyógyítanak. Szakszerűtlen használatuk különböző problémákhoz vezethet. Egyes gyógynövények együtt adása pl. fokozhatja, illetve kiolthatja egymás hatását, ezért szakértő közreműködése szükséges. A fitoterapeuta a tünetek ismeretében és az okok felkutatásával személyre szabottan választja ki a legmegfelelőbb növényeket, ezekből állítja össze a keveréket.

.

A mai modern ember felismerte, hogy nem a szintetikus gyógyszerekkel, kémiai hatóanyagokkal tudja megőrizni egészségét, immunbiológiai felkészültségét, elkerülni az úgynevezett civilizációs betegségeket, hanem a növények segítségével!

.

.
Fitoterapeuta szakértőként a betegség elkerüléséhez, a gyógyuláshoz, de a gyógyuláshoz elengedhetetlen pozitív gondolkodásmód kialakításához is, hatékony segítséget nyújtok.

Vércsepp Analízis

Vérünk olyan, mint az élő folyó. Oxigént, tápanyagokat és más, életfontosságú anyagokat szállít a sejtekhez, a felesleget, felhasználhatatlan vagy káros anyagokat pedig onnan elhordja. A vér az egészség és a betegség hírnöke, gyakran már azelőtt jelzi, hogy valami nem stimmel, mielőtt a baj megjelenne.

.

.

Teljes vérállományunk percenként végighalad egész testünkön. Egy vörösvértest a szívből a lábujjunk hegyéig 15 másodperc alatt ér el. Vérünk sok fontos információt hordoz testünk egyik pontjából a másikhoz. A sötét mezős mikroszkóppal végzett diagnosztika az élő vér minőségi vizsgálatát teszi lehetővé ezerszeres nagyítás mellett. 

Fertőzési Góckutatás

Computeres góckutatás, ellenőrzött és irányított méregtelenítés

 

Az állapotfelmérés során a bioelektromos elven működő  mérőműszerünkkel és egy hozzá tartozó számítógépes program segítségével mérjük az egyes szervek, szervrendszerek toxin terhelését (élő és élettelen toxinok).

.

 

.

A kb. 60 perces felmérés teljesen fájdalommentes. A mérés során információt kapunk a különböző szervek, szervrendszerek állapotáról: az immunrendszer működéséről, a különböző szervek toxin terheléséről, az egyes szervkörökben lévő mikrobális gócok jelenlétéről, a különböző kórokozókról (baktériumok, vírusok, gombák, paraziták), az élettelen toxinokról (nehézfém, oltóanyag, atibiotikum, vegyi anyag, radioaktív elemek, pszichés toxinok: stressz és érzelem, anyagcsere toxinok: kazein, mucin, purin, glutén), vitaminokról és ásványi anyagokról, enzimekről, hormonokról, stb..

 

A mérőműszer képességeit kihasználva mérni tudjuk a különböző problémák kezelésére az önnek személy szerint legalkalmasabb készítményeket is.

 

DNS

A Hermetikus spirál, mely a DNS kettős spirálja körbe-körbe járva ismétlődik, de folyamatosan magasabb minőségben jelenik meg, vagyis fejlődik.

 

 

A DNS spirál vezeti az áramot, és van mágneses mezeje. A DNS molekulák kommunikálnak egymással. Mágneses mezejük a Föld mágneses mezőjére (mágnesrács) hasonlít. Ez a rács folyamatosan változik, és egyedi kóddal lenyomatot képez a születő ember DNS mezőjében.

 

 

 

Fórum

Nincsenek témák!

Sejtrezonancia Testelemzés

SEJTREZONANCIA

TESTELEMZÉS

.

Ez a legfejlettebb elektronikai lehetőségekre épült módszer.

Képes rögzíteni az emberi szervezetben képződő finom elektromágneses hullámzásokat, hogy elvégezze azok elemzését egészen a sejtek közötti kölcsönös rezonancia szintig. A mérési eredmények alapján, lehetőség nyílik az optimális terápia megtervezésére, a szervezet állapotának javítása érdekében.

Az emberi szervezet hatalmas mennyiségű sejtek gyűjteménye, amelyek folyamatosan nőnek, fejlődnek, változnak, regenerálódnak és elhalnak.

 

Az emberi sejtek önállóan, osztódással újulnak. Egy felnőtt ember testében minden másodpercben körülbelül 25 millió sejt osztódik. A vérsejtek osztódásának sebessége akár 100 millió sejt per másodpercet is elérheti.

 

Az osztódás folyamata során a sejtmag és az elektron, a sejtek alapvető részecskéi, elektromos töltéssel rendelkeznek, így nagyon gyorsan mozognak és transzformálódnak

 

E folyamat révén a sejtek folyamatosan egy specifikus elektromágneses sugárzást bocsátanak ki.

 

A szervezet minden állapotára egy adott típusú elektromágneses sugárzás felel meg:

Ha a szervezet egészséges, az általa kibocsátott elektromágneses sugárzás más, mint amikor beteg, vagy ha normális körülmények közt észrevehetetlen egészségügyi problémákban szenved.

 

A szervezet aktuális állapotát ennek a különböző intenzitású és frekvenciájú elektromágneses sugárzásnak köszönhetően tudjuk megállapítani.

 

Az elektromágneses hullámok kisugárzása a betegség aktuális szakaszainak megfelelően ingadozik, amelyet egyben a sejttáplálás szintje is befolyásol.

 

Ez az elektromágneses energiaingadozás nagyon kicsi, de mérhető.

 

A készülék úgy van felépítve, hogy a modern elektronikai lehetőségek felhasználásával képes egészen a sejtek közötti kölcsönös rezonancia szintig rögzíteni és elemezni az emberi szervezetben képződő finom elektromágneses hullámzásokat.

Az elektromágneses hullámok bemérésének segítségével, amelyeket az emberi szervezet sejtjei sugároznak, egy világos és átfogó eredményt kapunk. A készülék figyelmeztet, ha rendellenességet észlel, és megmutatja, hol kell keresni annak okát.

Ez lehetővé teszi, hogy kisebb életvitel módosításokkal időben reagálhassunk a nehézségek kialakulásánál és elérjük szervezetünk teljes harmonizálását.

.

 

.

Az alábbi területek állapotáról ad információt:

 

A szív és az agy érrendszeri áttekintése - Emésztőrendszeri

funkciók - Májműködés – Epehólyag működés

Hasnyálmirigy funkció - Veseműködés - Tüdők működése

 Az agy funkcióinak áttekintése - Az emberi test tartó- illetve támasztórendszerénak áttekintése

 Csontozat ásványanyag tartalmának és sűrűségének áttekintése - csont reumatikus betegségeinek áttekintése

 Vércukor áttekintése - Alapvető fizikai állapot áttekintése

 Toxinok áttekintése - Nyomelemek áttekintése - Prosztata

 Női és Férfi nemi területek áttekintése - Bőr áttekintése

 Endokrin rendszer áttekintése - Immunrendszer

 Vitaminok - Aminosavak - Csontozat növekédési indexe

 A szem funkciói - Nehézfémek - Allergének - Koenzimek

 Elhízás - Kollagének - Vastagbél funkciói - Pajzsmirígy

 

 

Az alábbiakban néhány terület elemzési eredményeit láthatjuk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honlap készítés