A Fitoterápia

.

Mi a fitoterápia, hogyan dolgozik a fitoterapeuta természetgyógyász?

.

A gyógynövényekkel történő gyógyítás a legősibb terápiás módszer a világon. A mai nyugati fitoterápia tartalmazza egyrészt a modern orvoslás módszereit pl.: anamnézis felvétele, terápiás terv készítése, a terápia vezetése és zárása. Másrészt tartalmazza egyéb természetgyógyászati módszerek pl.: apiterápia (méhészeti termékek), fűszernövények, illóolajok, tápláléknövények alkalmazását.

.
A fitoterápia szemlélete holisztikus, tehát a test, a lélek és a tudat egészségére, annak megőrzésére, fejlesztésére hat, illetve betegség esetén, a helyreállításán dolgozik.

.

A fitoterápia magában foglalja a betegek gyógynövényekkel vagy gyógynövénykészítményekkel (gyógyhatású anyagok) történő kiegészítő kezelését. Az alkalmazónak ismernie kell a növények fő hatóanyagait, azok hatását a szervezetre, a növények hatástani, illetve terápiás besorolását, alkalmazásuk módját, helyét és értékét a terápiás rendszerben. 

.

.

A természetgyógyászati szakágak közül a legelfogadottabb, a legegzaktabb. Közvetlen kapcsolata a nyugati orvosi irányzatokkal vitathatatlan, a modern gyógyszerészet alapját képezi. Segítségével komplex, fitoterápiás kezelések, kezelési programok állíthatóak össze pontos diagnózis és kimerítő anamnézis esetén. Az egyénre szabott gyógynövény-receptúra összeállításával hatékonyan kezelhetők bizonyos betegségek, de megelőzésre, az általános állapot javítására és közérzetjavításra is kiváló.

.

A fitoterápia növényi részek és a belőlük előállított készítmények gyógyászati felhasználásán alapszik, tapasztalati elveken alapuló és folyamatosan fejlődő tudomány. Története egyidős az emberiség történetével. A növény az ember számára eleinte táplálékul, később pedig gyógyszeréül is szolgált. Az orvoslás történelmi fejlődése során a gyógynövények képezték a gyógyszeres kezelés alapját.

.

A legrégebbi emlékek Kína, India, az ókori Babilon és Egyiptom területéről származnak. Kínában már ie.27 században ismerték a fokhagymát, rebarbarát és sok ma is használt növény gyógyító hatását, de innen származnak fűszereink jó része is, mint pl. a fahéj, gyömbér, bors. A babiloniak fedezték fel a cékla, zsázsa és a gabona csíra jótékony hatását. Egyiptomban pedig számos kőbe vésett ábra, dombormű maradt fenn a piramisokban ahol jól felismerhetők a használt növények. Az Ebers-féle papirusztekercs mintegy 876 féle gyógykészítményt sorol fel, az ott található növények egyharmadát ma is használjuk. A klasszikus görög- római kultúra orvosai Hippokratész, Galenusz már rendszerezték a gyógynövények ismeretét, gyógyszerként való felhasználását, Dioszkoridész pedig megírta Európa első gyógynövény jegyzékét “Materia Medica” címen, amely 1500 évig alapműnek számított a gyógyításban. Művében szerepel a galagonya, mustár, ezerjófű. A római birodalom bukása után a kolostorokban élt tovább a gyógyítás tudománya, szerzetesek, apácák foglalkoztak a gyógyteák készítésével, itt születtek a mai gyomorkeserűk előfutárai is.

.

.

Hazánkban Pannonhalmára vezethető vissza a kolostori gyógyítás. Az első magyarnyelvű füveskönyv pedig, a 16.sz.-ban jelent meg “Herbária” címmel Méliusz Juhász Péter írásában.

.

Régen nálunk is minden falunak volt egy füvesasszonya, aki gondoskodott arról, hogy a honi gyógyfüvek ismerete, a felhasználás és az alkalmazás módjai, a tudás ne vesszen el. Szerepük akkor kezdett megváltozni, amikor a 19. század derekán a természetben nem létező anyagokat vezettek be a gyógyászatba. Elterjedtek a szintetikus készítmények, amelyek megjelenésével párhuzamosan azonban egyre gyakoribbá váltak a nem kívánt mellékhatások, ezért a 70-es évektől kezdve ismét növekszik a természetből származó gyógyszerek jelentősége.

.

.

Ma már hazánkban mintegy 530 féle gyógynővényt használunk. A fitoterápia korszerű lehetőségei az alkalmazott természettudományok, a kísérleti és a klinikai orvostudomány módszerein alapulnak. A tudósok felfedezték, mennyi értékes összetevő található bennük. A gyógynövényekben koncentrált formában fordulnak elő a másodlagos növényi anyagcseretermékek (mint például a bioflavonoidok, cserzőanyagok és az illóolajok), amelyek sokféle betegségre természetes gyógyírként hatnak pl. légúti, húgyuti, emésztőrendszeri, nőgyógyászati problémáknál, szív és érrendszeri megbetegedéseknél, cukorbaj, magas vérnyomás sikerrel alkalmazható más természetes gyógymóddal összekötve.

.

.

Fontos azonban tudnunk, hogy a gyógynövények nem “csodaszerek”, csak helyes indokkal és helyes módszerrel alkalmazva gyógyítanak. Szakszerűtlen használatuk különböző problémákhoz vezethet. Egyes gyógynövények együtt adása pl. fokozhatja, illetve kiolthatja egymás hatását, ezért szakértő közreműködése szükséges. A fitoterapeuta a tünetek ismeretében és az okok felkutatásával személyre szabottan választja ki a legmegfelelőbb növényeket, ezekből állítja össze a keveréket.

.

A mai modern ember felismerte, hogy nem a szintetikus gyógyszerekkel, kémiai hatóanyagokkal tudja megőrizni egészségét, immunbiológiai felkészültségét, elkerülni az úgynevezett civilizációs betegségeket, hanem a növények segítségével!

.

.
Fitoterapeuta szakértőként a betegség elkerüléséhez, a gyógyuláshoz, de a gyógyuláshoz elengedhetetlen pozitív gondolkodásmód kialakításához is, hatékony segítséget nyújtok.

Vércsepp Analízis

Vérünk olyan, mint az élő folyó. Oxigént, tápanyagokat és más, életfontosságú anyagokat szállít a sejtekhez, a felesleget, felhasználhatatlan vagy káros anyagokat pedig onnan elhordja. A vér az egészség és a betegség hírnöke, gyakran már azelőtt jelzi, hogy valami nem stimmel, mielőtt a baj megjelenne.

.

.

Teljes vérállományunk percenként végighalad egész testünkön. Egy vörösvértest a szívből a lábujjunk hegyéig 15 másodperc alatt ér el. Vérünk sok fontos információt hordoz testünk egyik pontjából a másikhoz. A sötét mezős mikroszkóppal végzett diagnosztika az élő vér minőségi vizsgálatát teszi lehetővé ezerszeres nagyítás mellett. 

Fertőzési Góckutatás

Computeres góckutatás, ellenőrzött és irányított méregtelenítés

 

Az állapotfelmérés során a bioelektromos elven működő  mérőműszerünkkel és egy hozzá tartozó számítógépes program segítségével mérjük az egyes szervek, szervrendszerek toxin terhelését (élő és élettelen toxinok).

.

 

.

A kb. 60 perces felmérés teljesen fájdalommentes. A mérés során információt kapunk a különböző szervek, szervrendszerek állapotáról: az immunrendszer működéséről, a különböző szervek toxin terheléséről, az egyes szervkörökben lévő mikrobális gócok jelenlétéről, a különböző kórokozókról (baktériumok, vírusok, gombák, paraziták), az élettelen toxinokról (nehézfém, oltóanyag, atibiotikum, vegyi anyag, radioaktív elemek, pszichés toxinok: stressz és érzelem, anyagcsere toxinok: kazein, mucin, purin, glutén), vitaminokról és ásványi anyagokról, enzimekről, hormonokról, stb..

 

A mérőműszer képességeit kihasználva mérni tudjuk a különböző problémák kezelésére az önnek személy szerint legalkalmasabb készítményeket is.

 

DNS

A Hermetikus spirál, mely a DNS kettős spirálja körbe-körbe járva ismétlődik, de folyamatosan magasabb minőségben jelenik meg, vagyis fejlődik.

 

 

A DNS spirál vezeti az áramot, és van mágneses mezeje. A DNS molekulák kommunikálnak egymással. Mágneses mezejük a Föld mágneses mezőjére (mágnesrács) hasonlít. Ez a rács folyamatosan változik, és egyedi kóddal lenyomatot képez a születő ember DNS mezőjében.

 

 

 

Fórum

Nincsenek témák!

Mágikus olaj

 

.

OGYÉI: 20212/2018

Gyógyszerkönyvi tisztaságú olajból készült folyékony étrend-kiegészítő

.

.

A négy tolvaj olajának legendája.

.

A történet a középkori Marseille-ben játszódott, ahol a nagy pestis járvány idején négy fűszerkereskedő csődbe ment, és úgy próbáltak talpraállni, hogy a bubópestisben megbetegedett vagy elhalálozott emberek házait kezdték fosztogatni. A korabeli hatóságnak kisebb gondja is nagyobb volt annál, hogy a tolvajok nyomába eredjen, úgy gondolták a fekete halál úgy is végez a rablókkal. De nem így történt. A lopások folytatódtak, egésszen addig amíg végül mégis elkapták őket. A király kegyelmet ígért nekik, ha elárulják a titkot, hogy hogyan tudták megvédeni magukat a pusztító kórtól. Végül megosztották a titkos formulát, és a „jutalmuk” az lett, hogy nem mágján végezték, csak símán felakasztották őket.

.

De mi volt ez a titkos szer?

.

Számtalan variáció létezik a receptből, de a fő hatóanyagaikban midegyeik megegyezik. Legismertebb változata a Négy tolvaj olaja néven ismert. A készítmény hatékonyságát mutatja, hogy egészen a XIX. századig hivatalos szerként szerepelt a Francia gyógyszerkönyvekben. A formulával 1997-ben D. Gary Young által az UTAH államban levő Weber State University-n elvégzett kísérletek azt mutatták, hogy a készítmény baktérium és vírusölő hatása 99,96%-os. Egy bezárt szobába előszőr baktérium és vírus tenyészetet permeteztek, majd bepermetezték a szobába a négytolvaj keveréket is, és 12 perc alatt 90%-os, 20 perc elteltével már 99,3%-os eredményt értek el a baktériumok és vírusok elpusztításában.

A olaj egy rendkívül sokoldalúan felhasználható keverék, az egész család számára, az elsősegély készletünk egyik legfontosabb szereplője kellene, hogy egyen. Alkalmazása szinte végtelen, tisztítja a levegőt, elpusztítja a baktériumoka és vírusokat, fertőtlenít és erősíti az immunrendszert. Az olaj más készítményekbe is belekeverhető.

.

Néhány alkalmazási lehetőség:

.

meghűlés, influeza, légzőszervi problémák / párologtatás – permetezés / hörghurut esetén 1-2 cseppet a mellkasra dörzsölni, szemölcsökre, herpeszre, körömgombára, izomfájdalmak enyhítésére, immunrendszer támogatására /1-2 cseppet a talpra, tarkóra, mellkesra cseppneteni és  a bőrbe maszírozni, 1-2 cseppet a nyelv alá cseppenteni/ megelőzésre, rovarcsípésre, pattanások, aknés bőr kezelése, fejfájás, kisebb vágások, horzsolások, szájvizekbe, fogkrémbe, öblítéshez mosogatógépbe, szőnyegtisztításhoz, penészre, kisállatok fekhelyének tisztítása, különböző felületek padló és kő tisztítása /5 liter vizbe 10 csepp/, növényekre levéltetvek ellen /1 dl vízbe 2 csepp/, törlőkendőkhöz, szappanokba.

Összetevők : Gyógyszerkönyvi tisztaságú olajok, dió-citrom-szegfűszeg-eukaliptusz-rozmaring-fahéj.

.

.

Tolvajok illóolaj mandala

.

A Tolvajok illóolaj keverék egy olyan formát öltött, mely több szimbólumot jelenít meg egy mandalán belül. Jelképezi a befogadást, kiáradást, külső és belső megismerést önmagunkkal és a világgal szemben és egyben védelmet nyújtó eszköz is, akár csak az illóolaj keverék.

Csodaszép mandala!

Ezt mondja:

“Belső világom ismerem!

Külső világom új nekem!

Újra fölfedezem!”

Az üzenete pedig, hogy miután megismerted, megvalósítottad önmagad,

fedezd fel újra a külső világot!

Megerősítő mondatai, melyeket használat közben érdemes magunkban,

vagy hangosan is kimondani:

„Úgy közelítek másokhoz, hogy az nekem is megfeleljen.

Ügyelek értékes energiámra!”

 

Honlap készítés