A Fitoterápia

.

Mi a fitoterápia, hogyan dolgozik a fitoterapeuta természetgyógyász?

.

A gyógynövényekkel történő gyógyítás a legősibb terápiás módszer a világon. A mai nyugati fitoterápia tartalmazza egyrészt a modern orvoslás módszereit pl.: anamnézis felvétele, terápiás terv készítése, a terápia vezetése és zárása. Másrészt tartalmazza egyéb természetgyógyászati módszerek pl.: apiterápia (méhészeti termékek), fűszernövények, illóolajok, tápláléknövények alkalmazását.

.
A fitoterápia szemlélete holisztikus, tehát a test, a lélek és a tudat egészségére, annak megőrzésére, fejlesztésére hat, illetve betegség esetén, a helyreállításán dolgozik.

.

A fitoterápia magában foglalja a betegek gyógynövényekkel vagy gyógynövénykészítményekkel (gyógyhatású anyagok) történő kiegészítő kezelését. Az alkalmazónak ismernie kell a növények fő hatóanyagait, azok hatását a szervezetre, a növények hatástani, illetve terápiás besorolását, alkalmazásuk módját, helyét és értékét a terápiás rendszerben. 

.

.

A természetgyógyászati szakágak közül a legelfogadottabb, a legegzaktabb. Közvetlen kapcsolata a nyugati orvosi irányzatokkal vitathatatlan, a modern gyógyszerészet alapját képezi. Segítségével komplex, fitoterápiás kezelések, kezelési programok állíthatóak össze pontos diagnózis és kimerítő anamnézis esetén. Az egyénre szabott gyógynövény-receptúra összeállításával hatékonyan kezelhetők bizonyos betegségek, de megelőzésre, az általános állapot javítására és közérzetjavításra is kiváló.

.

A fitoterápia növényi részek és a belőlük előállított készítmények gyógyászati felhasználásán alapszik, tapasztalati elveken alapuló és folyamatosan fejlődő tudomány. Története egyidős az emberiség történetével. A növény az ember számára eleinte táplálékul, később pedig gyógyszeréül is szolgált. Az orvoslás történelmi fejlődése során a gyógynövények képezték a gyógyszeres kezelés alapját.

.

A legrégebbi emlékek Kína, India, az ókori Babilon és Egyiptom területéről származnak. Kínában már ie.27 században ismerték a fokhagymát, rebarbarát és sok ma is használt növény gyógyító hatását, de innen származnak fűszereink jó része is, mint pl. a fahéj, gyömbér, bors. A babiloniak fedezték fel a cékla, zsázsa és a gabona csíra jótékony hatását. Egyiptomban pedig számos kőbe vésett ábra, dombormű maradt fenn a piramisokban ahol jól felismerhetők a használt növények. Az Ebers-féle papirusztekercs mintegy 876 féle gyógykészítményt sorol fel, az ott található növények egyharmadát ma is használjuk. A klasszikus görög- római kultúra orvosai Hippokratész, Galenusz már rendszerezték a gyógynövények ismeretét, gyógyszerként való felhasználását, Dioszkoridész pedig megírta Európa első gyógynövény jegyzékét “Materia Medica” címen, amely 1500 évig alapműnek számított a gyógyításban. Művében szerepel a galagonya, mustár, ezerjófű. A római birodalom bukása után a kolostorokban élt tovább a gyógyítás tudománya, szerzetesek, apácák foglalkoztak a gyógyteák készítésével, itt születtek a mai gyomorkeserűk előfutárai is.

.

.

Hazánkban Pannonhalmára vezethető vissza a kolostori gyógyítás. Az első magyarnyelvű füveskönyv pedig, a 16.sz.-ban jelent meg “Herbária” címmel Méliusz Juhász Péter írásában.

.

Régen nálunk is minden falunak volt egy füvesasszonya, aki gondoskodott arról, hogy a honi gyógyfüvek ismerete, a felhasználás és az alkalmazás módjai, a tudás ne vesszen el. Szerepük akkor kezdett megváltozni, amikor a 19. század derekán a természetben nem létező anyagokat vezettek be a gyógyászatba. Elterjedtek a szintetikus készítmények, amelyek megjelenésével párhuzamosan azonban egyre gyakoribbá váltak a nem kívánt mellékhatások, ezért a 70-es évektől kezdve ismét növekszik a természetből származó gyógyszerek jelentősége.

.

.

Ma már hazánkban mintegy 530 féle gyógynővényt használunk. A fitoterápia korszerű lehetőségei az alkalmazott természettudományok, a kísérleti és a klinikai orvostudomány módszerein alapulnak. A tudósok felfedezték, mennyi értékes összetevő található bennük. A gyógynövényekben koncentrált formában fordulnak elő a másodlagos növényi anyagcseretermékek (mint például a bioflavonoidok, cserzőanyagok és az illóolajok), amelyek sokféle betegségre természetes gyógyírként hatnak pl. légúti, húgyuti, emésztőrendszeri, nőgyógyászati problémáknál, szív és érrendszeri megbetegedéseknél, cukorbaj, magas vérnyomás sikerrel alkalmazható más természetes gyógymóddal összekötve.

.

.

Fontos azonban tudnunk, hogy a gyógynövények nem “csodaszerek”, csak helyes indokkal és helyes módszerrel alkalmazva gyógyítanak. Szakszerűtlen használatuk különböző problémákhoz vezethet. Egyes gyógynövények együtt adása pl. fokozhatja, illetve kiolthatja egymás hatását, ezért szakértő közreműködése szükséges. A fitoterapeuta a tünetek ismeretében és az okok felkutatásával személyre szabottan választja ki a legmegfelelőbb növényeket, ezekből állítja össze a keveréket.

.

A mai modern ember felismerte, hogy nem a szintetikus gyógyszerekkel, kémiai hatóanyagokkal tudja megőrizni egészségét, immunbiológiai felkészültségét, elkerülni az úgynevezett civilizációs betegségeket, hanem a növények segítségével!

.

.
Fitoterapeuta szakértőként a betegség elkerüléséhez, a gyógyuláshoz, de a gyógyuláshoz elengedhetetlen pozitív gondolkodásmód kialakításához is, hatékony segítséget nyújtok.

Vércsepp Analízis

Vérünk olyan, mint az élő folyó. Oxigént, tápanyagokat és más, életfontosságú anyagokat szállít a sejtekhez, a felesleget, felhasználhatatlan vagy káros anyagokat pedig onnan elhordja. A vér az egészség és a betegség hírnöke, gyakran már azelőtt jelzi, hogy valami nem stimmel, mielőtt a baj megjelenne.

.

.

Teljes vérállományunk percenként végighalad egész testünkön. Egy vörösvértest a szívből a lábujjunk hegyéig 15 másodperc alatt ér el. Vérünk sok fontos információt hordoz testünk egyik pontjából a másikhoz. A sötét mezős mikroszkóppal végzett diagnosztika az élő vér minőségi vizsgálatát teszi lehetővé ezerszeres nagyítás mellett. 

Fertőzési Góckutatás

Computeres góckutatás, ellenőrzött és irányított méregtelenítés

 

Az állapotfelmérés során a bioelektromos elven működő  mérőműszerünkkel és egy hozzá tartozó számítógépes program segítségével mérjük az egyes szervek, szervrendszerek toxin terhelését (élő és élettelen toxinok).

.

 

.

A kb. 60 perces felmérés teljesen fájdalommentes. A mérés során információt kapunk a különböző szervek, szervrendszerek állapotáról: az immunrendszer működéséről, a különböző szervek toxin terheléséről, az egyes szervkörökben lévő mikrobális gócok jelenlétéről, a különböző kórokozókról (baktériumok, vírusok, gombák, paraziták), az élettelen toxinokról (nehézfém, oltóanyag, atibiotikum, vegyi anyag, radioaktív elemek, pszichés toxinok: stressz és érzelem, anyagcsere toxinok: kazein, mucin, purin, glutén), vitaminokról és ásványi anyagokról, enzimekről, hormonokról, stb..

 

A mérőműszer képességeit kihasználva mérni tudjuk a különböző problémák kezelésére az önnek személy szerint legalkalmasabb készítményeket is.

 

DNS

A Hermetikus spirál, mely a DNS kettős spirálja körbe-körbe járva ismétlődik, de folyamatosan magasabb minőségben jelenik meg, vagyis fejlődik.

 

 

A DNS spirál vezeti az áramot, és van mágneses mezeje. A DNS molekulák kommunikálnak egymással. Mágneses mezejük a Föld mágneses mezőjére (mágnesrács) hasonlít. Ez a rács folyamatosan változik, és egyedi kóddal lenyomatot képez a születő ember DNS mezőjében.

 

 

 

Fórum

Nincsenek témák!

Életünk és vérünk a parazitáké?

Életünk és Vérünk a parazitáké?

.

.

Horror a testünkben?

.

.

Na de kik is ezek a paraziták?

.

A paraziták olyan organizmusok, melyek más élőlények, az úgynevezett gazdatestek felszínén, vagy azok testében élnek. 

.

Lehet, hogy eddig nem gondolták volna, de a paraziták 97-98% - os eséllyel az emberi testben bárhol fellelhetők. Lehetnek a vérben, a belekben, a tüdőben, a szívben, vagy akár az agyban is. A paraziták szó szerint felfalnak belülről, ez idő alatt pedig még meg is mérgezik a testet. A fertőzés által kialakuló egyéb betegségek pedig akár 15-25 évvel is megrövidíthetik az életünket.

.

A paraziták általában egy-egy szervre, vagy rendszerre specializálják magukat. Léteznek olyanok, amelyek a belekben telepednek le és egyes bélproblémák kiváltó okai lehetnek, míg mások a szerveket vagy közvetlenül az agyat emésztik fel. A legszörnyűbb paraziták viszont a test legnagyobb szervéből, a bőrből táplálkoznak. A fertőzöttség kezdetben látszólagos bőrkiütések, pattanások, vagy véraláfutások formájában jelentkezhet.

 .

Vannak paraziták, melyeket szabad szemmel is láthatunk, mások viszont csak mikroszkóppal mutathatóak ki. 

Többségük egészségre ártalmas, hiszen különböző súlyosságú, akár halálos betegségeket idézhetnek elő, mégis bizonyos fajaik ártalmatlanok. A belek baktériumflóráját alkotó mikroorganizmusok, melyek nélkül emésztési zsvarok lépnének fel, majd leállna az emésztés. Ezt az „életközösséget” ellenben jelentős mértékben károsítják az antibiotikumos készítmények, mivel a kártékony mellett az egészséges mikrobákat is elpusztítják. Tanácsos egy ilyen kezelés után probiotikum szedése, amely részben helyettesíthető, de mindenképpen támogatható egészséges étkezéssel.

.

A paraziták fejlődése, terjedése és előfordulása

.

A paraziták fejődése egy folyamatláncon keresztül megy végbe, melyben a láncszemeket (gazdatesteket) a fertőzés köti össze egymással. A fertőzés forrásai egyben a paraziták célcsoportja, vagyis végső gazdái. Végső gazdáknak azokat az élőlényeket nevezzük, amelyekben a paraziták kifejlett példányai élnek. Ide tartoznak az emberek, de számos állatfaj is.

.

Az fertőzés végbemehet közvetett  és közvetlen módon.

.

  • Közvetlen esetén a paraziták mindenféle előzetes fejlődés nélkül, közvetlenül a környezetből, érintkezés útján kerülnek a szervezetbe. Mindez megtörténhet élelmiszerek, víz, használati tárgyak, valamint szennyezett kéz útján.
  • Közvetett fertőzéskor a paraziták már átmentek bizonyos fejlődési folyamaton. Ez végbemehet talajon, vízben, növényeken, de számos esetben inkább állatokon, amiket köztigazdának nevezünk. Emberi paraziták köztigazdái rendszerint rágcsálók, mindenevők, kérődzők és ragadozók. Az ilyen megbetegedések esetén beszélhetünk parazitás zoonózisról.

 .

A WHO meghatározása alapján: „zoonózisnak nevezzük azokat a betegségeket és fertőzéseket, amelyek természetes úton átterjednek a gerinces állatokról az emberre.”

.

.

A paraziták hatása az emberi szervezetre

.

A gazdaszervezetben lévő élősködők kisebb-nagyobb károsodást képesek okozni. Mindez végbemehet közvetlen és követett formában.

Közvetlen módon lehet

.

  • Toxikus (mérgező):
  • Többnyire a paraziták anyagcseretermékei váltják ki, azok közül is elsősorban a fehérje-anyagcsere során létrejövő testidegen fehérjemolekulák. Ez a folyamat allergiás tüneteket idéz elő, melyek közül a legjellemzőbbek a bőrallergia szerű tünetek és a vérben az eozinofil sejtek elszaporodása.

.

  • Mechanikus:
  • Ilyen ártalmakat főképp férgek okoznak. A nagyobb testű paraziták elzárhatják a szervek vezetékeit pl.: a májban, epében, vagy a hasnyálmirigyben. Hatalmas mennyiségben bélelzáródást eredményezhetnek, egyúttal a megtelepedési helyükön elszaporodva a környező szövetekre nyomást gyakorolhatnak.
  • táplálékelvonás:a paraziták fajtájától, egyedszámától és a táplálékigényüktől függ. Egyes élősködők a vitaminokat szívják el az élőlény elől, míg mások a fehérjéket, vagy a gazdatest vérét fogyasztják.
  • .

Közvetett módon előfordulhat

.

  •  Gyulladásos elváltozás: 
  • .
  • Azon a helyen alakul ki, ahol a paraziták megtelepednek. A bélparaziták a vékony- vagy vastagbélben idéznek elő gyulladást, míg a szöveti élősködők a májban, tüdőben, az agyban, vagy a többi szerv valamelyikében.

 .

  • kóros szövetszaporodás: 
  • Hosszabb ideig fennálló gyulladás esetén szövetszaporulat jöhet létre a paraziták körül kialakul kötőszöveti tok következtében. Ezt a tumorszerű képletet pl.: a bélben tévesen vastagbélrák betegségnek diagnosztizálhatják, s csak a szövettani vizsgálat után derül fény a parazitafertőzésre.
  • .

 PARAZITÁK JELENLÉTÉRE UTALÓ TÜNETEK

.

Allergia: A paraziták nem csupán irritálhatják, hanem esetenként át is fúrják a bélfal belső védőrétegét. Ezen aztán megemésztetlen molekulák juthatnak át, amire az immunrendszer fokozott eosinophilt termeléssel válaszol, amitől gyulladásos, allergiás tünetek jelentkezhetnek.

Alvászavarok és csikorgó fogak: Sokan panaszkodnak arra, hogy éjszaka, hajnali 2-3 óra között rendszeresen felriadnak. Ennek egyik oka az lehet, hogy a máj ilyenkor próbálja megtisztítani a szervezetet a paraziták miatt termelődő méreganyagoktól. Szintén alvászavart okozhat a végbél viszketése, ami a végbélen kívül éjszaka lepetéző giliszták számlájára írható. A vakarózás miatt a paraziták petéi az ágyba, majd a levegőbe kerülnek, innen jutnak vissza a szájon át a szervezetbe, ahol kifejlődnek. Nem éppen gusztusos folyamat… A paraziták jelenlétének másik jellemző tünete a fogcsikorgatás, ami különösen az alvó gyerekeknél figyelhető meg.

Bélgyulladás: A paraziták irritálhatják a bél belső falát, ami gyulladáshoz vezethet. A gyulladás miatt elégtelenné válik a tápanyagok, különösen a zsiradékok felszívódása, amik ezért megjelennek a székletben.

Bőrbetegségek: Csalánkiütés, ekcéma, valamint más típusú allergiás bőrbajok, nem ritkán kelések és sebek is kialakulhatnak a paraziták miatt.

Fájó izmok és ízületek: A paraziták az ízületekbe és az izmokba is beágyazódhatnak. Az okozott fájdalmat az orvosok általában ízületi gyulladásként diagnosztizálják.

Granulomák: Az elhalt paraziták lárváit vagy petéit körbefogó daganatszerű csomókat granulomának nevezzük. Általában a vastagbél és a végbél falán, esetleg a tüdőben, májban, hashártyában és a méhben alakulnak ki.

Hasmenés: A paraziták egyes fajtái prostaglandint termelnek, emiatt a széklet vizessé, hasmenésszerűvé válhat.

Idegesség: Az ok nélküli ingerültség, idegesség sokszor paraziták jelenlétére vezethető vissza, ezek toxikus ürüléke ugyanis ingerelheti az idegrendszert. (Jó példa erre Maria Callas esete: sokáig nem is gondolták, hogy a világhírű operaénekesnő szervezetében paraziták lehetnek, de miután eltávolították a testében élősködő galandférget, egycsapásra lefogyott, bőre megszépült, addig szeszélyes természete megszelídült.)

Immunrendszer zavarai: A paraziták gátolják az immonuglobulin elválasztását ezzel megzavarják az immunrendszert, amelyet folyamatos védekezésre ösztönöznek. A felfokozott készenléti állapot miatt a szervezet kimerül és védtelenné válik a fertőzésekkel szemben.

Krónikus kimerültség: Fáradtság, influenzaszerű panaszok, koncentrációs- és memóriazavarok: mindezt könnyen lehet, hogy a szervezet normális működéséhez szükséges tápanyagokat elvonó paraziták okozzák.

Nehéz emésztés: Bizonyos paraziták jelentősen csökkentik a belek keresztmetszetét, ezzel székrekedést okoznak.

Szelek és hascsikarás: A felső vékonybélben élő férgek miatt kialakuló gyulladás felfúvódást és bélszelet okoz. A gyakori felpuffadás az egyik legbiztosabb jele a paraziták jelenlétének.

Vérszegénység: Léteznek olyan paraziták, amelyek a belek belső falán keresztül szívják magukba a táplálékot. Ha ezek túlságosan elszaporodnak, akár vészes vérszegénység is kialakulhat.

.

VIGYÁZAT PARAZITÁK!!!

.

MOSATLAN GYÜMÖLCS ÉS HÁZI KEDVENCEK

.

Legfőbb veszélyforrás a fertőzött élelmiszerek, mosatlan zöldségek és gyümölcsök, mert ezek segítségével juthatnak testünkbe a paraziták petéi és lárvái. Sajnos ugyanilyen nagy eséllyel kerülhetnek belénk paraziták a házi kedvencekből is, hiszen többségük, akár észrevétlenül is, hordoz valamilyen férget. A paraziták petéi az állat ürülékén keresztül távoznak, ráragadnak a szőrükre, innen pedig a simogatás, cirógatás során – vagy akár a levegőn keresztül – bejutnak az emberbe. Nagyon fontos tehát, főképpen a kisgyerekek, várandós anyák és a betegek tartsák magukat távol a fertőzött állatoktól.

.

VIGYÁZZUNK A VASTAGBELÜNKRE

.

A vastagbél igazi kánaán a paraziták számára. Az angol Királyi Orvosi Akadémia állásfoglalása szerint a  betegségek és rosszullétek 90 százaléka valamilyen módon összefüggésben van a vastagbéllel.

.

 A szakértők 36 féle méreganyagot azonosítottak, amelyek a káros anyagokkal telített vastagbélben termelődnek. Ezek a mérgek a véráramba jutva károsítják a szervezetünket, a 40 év felettiek vastagbelében 2-12 kiló!!!!! káros lerakódás található, amiben szinte nyüzsögnek a paraziták. Nem csupán károsítják szervezetünket, hanem elveszik előlünk a legértékesebb tápanyagokat. Ezért történhet meg, hogy hiába étkezünk egészségesen, szedünk vitaminokat, táplálék-kiegészítőket, mégsem tapasztalunk pozitív változást magunkon. Hogy valóban elérjük a kívánt hatást, étrendünk megváltoztatása előtt a paraziták jelenlétét is meg kell szüntetnünk testükben, azaz ki kell irtanunk őket.  A hízás is a paraziták számlájára írható. Mivel az értékes anyagokat megeszik előlünk, így nekünk csak a kalóriák jutnak, amiből ráadásul a testünk egyre többet kíván, hogy így pótolja a hiányzó vitaminokat.

.

A feladat tehát nem is olyan bonyolult: tisztítsuk meg vastagbelünket a lerakódott salakanyagtól, és a benne megbúvó paraziták hadától. 

.

Azért kell eltüntetni a felgyülemlett székletanyagot a vastagbélből, hogy gátat vessünk a folyamatos önmérgezésnek, amikor ugyanis a szervezetünk tápanyaghoz jutna az eltömődött vastagbélen keresztül a mérgező székletanyagot is felszívja. az önmérgezés a kor előre haladtával fokozódik.

.

A Sötétlátóteres Mikroszkópos Vérvizsgálat

Hatékony fegyver a paraziták ellen!

.

Már az inmunrendszer által csatasorba küldött fehérvérsejtek fajtáiból látszik, van-e parazita fertőzés a szervezetünkben.

.

.

Amennyiben el van szaporodva az Eosinophil granulocyta akkor biztosra vehető a parazita fertőzés. Az ő feladata a vírusfertőzés, parazita elleni küzdelem, allergiás reakció, gyulladás csökkentése

.

  előfordulási helyei: idegen anyagoknak kitett nyálkahártya kötőszövetében (tápcsatorna, légutak)

.

Féregfertőzések

Az ember leggyakoribb féregfertőzése

a cérnagiliszta fertőzés

amely az egész világon elterjedt. Elsősorban gyermekkorban, gyermekközösségekben gyakori. A fertőzöttség maximuma 9-11 éves korban található. Az egyedüli fertőzőforrás a féreggel fertőzött ember. Az újabb fertőzés, a környezetben, a körmökön, a ruházaton, az ágyneműn, vagy a házi porban található peték lenyelésével veszi kezdetét. A szájon át bejutott petékből a lárva a gyomor- patkóbél területén kel ki, növekszik, majd a vastagbélbe vándorolva éri el teljes fejlettségét. A fehér színű féreg nősténye átlagosan 1 cm hosszú, a hím ennél kisebb. A petékkel teli megtermékenyített nőstény az éjszaka folyamán a végbélnyílás környékére vándorol, ahol petéket rak. 

.

Milyen tünetek utalnak rá?

.

A cérnagiliszta gyakran alig észrevehető a fertőzöttek számára, csupán az éjszaka jelentkező végbéltáji viszketés hívhatja fel a figyelmet a bélgilisztára.Kórokozója a cérnagiliszta (Enterobius vermicularis), amely főként a mérsékelt égövön terjedt el. A kifejlett féreg mintegy 5-12 mm hosszúságú.

 Csak a fertőzöttek egyharmadában jelentkeznek kifejezett klinikai tünetek. A panaszok között a leggyakoribb az éjszakai végbéltáji viszketés. Tartós fertőzés esetén ez alvászavart idézhet elő, de előfordulhat nyugtalanság, ingerlékenység, fáradtság is, és az ezekből eredő koncentrálóképesség hiánya.

 A fertőztés legjelentősebb és legveszélyesebb szövődménye a vakbél krónikus gyulladása. A férgek a gáton keresztül a külső nemi szervekre, továbbá a hüvelybe is átvándorolhatnak, és petéik e területen is megtalálhatók. A fertőzés a leánygyermekeket vakaródzásra készteti, és a felszínes hámsérülések talaján bekövetkezhet a hüvely másodlagos bakteriális, illetve gombás fertőződése.

.

.

Orsóférgesség

.

 Hazánkban átlagosan 8-10%-ban fordul elő. Terjedése székletszóródással, a féregpetékkel szennyezett talajjal, tisztítatlan szennyvízzel öntözött, nyersen fogyasztott, mosatlan gyümölcs és zöldségfélék fogyasztásával történik. A terjedésben természeti tényezőkön kívül társadalmi tényezőknek (hiányos közművesítés, primitív személyi higiéné) is jelentős szerepük van. Orsóférgesség

Az orsóféreg (Ascaris lumbricoides) kifejlett állapotban 15-25 cm hosszú, jelenlétükre gyakran csak a fáradékonyság, köhögés hívhatja fel a figyelmet. A fertőzést lárvakezdeményeket tartalmazó peték lenyelése okozza, melyek általában nem megfelelően megmosott zöldségek vagy gyümölcsök külső részére tapadnak. A lárvák a vékonybélben kelnek ki, a bélfalon keresztül a keringésbe jutnak, majd a tüdőbe vándorolnak. Innen köhögés, majd a köpet lenyelése révén ismét a tápcsatornába jutnak.

 Az féreg hímje 15-20 cm, nősténye 20-30 cm hosszú. A fertőzőforrás a féregürítő ember. A pete szájon át bejut a béltraktusba, majd az emésztőnedvek hatására peteburok megnyílik, és az így szabaddá váló lárvák átfúródnak a bélfalon, majd a vénás keringéssel (részben a nyirokereken át) a tüdőbe jutnak. A lárvák a tüdő léghólyagjain keresztül a nagyobb légutakba vándorolnak, majd a felköhögött lárvákat lenyelve, a bélben ismét kialakulnak belőlük az ivarérett férgek. A tüdőben vándorló lárvák apró vérzéseket, hörghurutot, súlyosabb fertőzés esetén kiterjedt gyulladásos folyamatokat indíthatnak el.

 A vékonybélben élősködő, és a félig emésztett béltartalommal táplálkozó férgek, a féregszámtól és az egyéni túlérzékenységtől függően, puffadást, hasi fájdalmat, periodikus hasmenést okozhatnak. Máskor a tünetek gyomor- vagy patkóbélfekélyt, néha hasi daganatot utánozhatnak. Toxikus hatásként idegrendszeri és allergiás tünetek jelenhetnek meg (pl. nyugtalanság, alvászavar, szédülés, orr- és végbélviszketés stb.).

 A legveszélyesebbek, a mechanikus jellegű ártalmak. A vándorló lárvák hatására a gégében vizenyő képződhet, amely fulladást okozhat. A kórokozó a fülkürtön át a középfülbe is bekerülhet, majd a dobhártyán átfúródva megjelenhet a külső hallójáratban. A férgek tömeges előfordulása bélelzáródást (ileus) idézhet elő. Alkalmanként a férgek az epeutakba is bejutnak.

.

.

.

Házi kedvencek által terjesztett fertőzések

.

 Kedvenc házi-, hobbiállataink sok örömet okozhatnak a gazdájuknak, de ha nem tartjuk be az alapvető állattartási rendszabályokat, akkor emberi fertőzések forrásaivá is válhatnak. Ezen fertőzések közé tartoznak a következők:

 Toxocariasis

 A toxocariasist a kutyákban, macskákban gyakran előforduló parazita, a Toxocara canis és a Toxocara mystax (cati) okozza.

.

.

 Toxoplasmosis

.

 Az emberek nagy hányada esett már át toxoplasmosis fertőzésen, súlyos megbetegedést azonban csak legyengült immunrendszerű betegeknél, illetve fertőzött anyák magzatainál okozhat. A toxoplasmosis kórokozója a Toxoplasma gondii, mely világszerte igen elterjedt, az emberek nagy hányada esett már át toxoplasmosis fertőzésen.A házimacska és egyéb macskafélék a kórokozó végső gazdái. Egyéb emlősök, madarak és az ember a parazita köztigazdái. A végső gazda bélcsatornájában fejlődnek ki a köztigazdákat fertőzni képes alakok, az ún. oociszták, melyeket a macska a székletével ürít. A köztigazda - így az ember is - rendszerint akkor fertőződik, ha szennyezett ételt vagy italt fogyaszt.

 

A kifejlett féreg tartózkodási helye az állatok tápcsatornája, ahol nagy mennyiségű petét termel, és ez a széklettel ürül. A fertőzött szuka szöveteiben többségében nyugvó állapotban lévő lárvák, a vemhesség során végbemenő hormonális változások hatására aktiválódnak és a vérárammal a méhlepényen keresztül bejuthatnak a magzatba. A fertőzés átadása szoptatás útján is bekövetkezhet, de ennek jelentősége kisebb. A macskáknál az utód fertőzésének elsődleges módja a szoptatás, méhlepényen keresztüli fertőződés nincs. A kutya- és macskaalom tehát jelentős fertőzőforrás lehet.

 

.

 

.

 Hólyagférgesség

,

 A hólyagférgesség Magyarországon talán a legnagyobb problémát okozó féregfertőzés.Kórokozója leggyakrabban az Echinococcus granulosus, mely 3-6 mm hosszú, főként kutyákban él. A bélféreg lenyelt petékkel terjedhet emberre. A petékből a vékonybélben kikelnek a lárvák, melyek a bélfalat átfúrva vándorolnak, és a májban vagy a tüdőben telepednek meg. Itt folyadékot tartalmazó, vastag falú tok (ciszta) képződik körülöttük.

A gyógykezelés szempontjából talán a legnagyobb problémát okozó féregfertőzés. Kórokozója leggyakrabban az Echinococcus granulosus, mely 3-6 mm hosszú, főként kutyákban él. A külvilágba szóródó peték bekebelezésével fertőződnek a szokványos köztigazdák (sertés, juh, szarvasmarha), alkalmilag az ember is. A fertőzés leggyakrabban a gyermekkorban következik be.

 A petékből a vékonybélben kelnek ki a lárvák, melyek a bélfalat átfúrva, elvándorolnak a különböző szervekhez. Rendszerint a májban vagy a tüdőben (ritkábban a csontokban és az agyban) telepednek meg, majd folyadékot tartalmazó, vastag falú tok, tömlő (ciszta) képződik körülöttük.

 A tömlő növekedése nyomási tüneteket és az érintett szerv szövetének izgalmát okozhatja. A tömlő el is meszesedhet, de ez nem jelent automatikusan elhalást. A ciszta falának megrepedése, és a belsejében található testidegen fehérjék érintkezése a gazdaszervezet immunrendszerével, életveszélyes, allergia-szerű reakciót (anafilaxiás sokkot) eredményezhet.

.

 

.

 Galandférgesség

.

 A világszerte előforduló galandféreg akár 8-9 méter hosszúságúra is kifejlődhet, vagy petéi az izomba vagy az agyba tokozódva okozhatnak tüneteket.

 Az állatokban szabaddá vált lárvák átfúrják a bélfalat és a véráram, illetve a nyirokkeringés közvetítésével a harántcsíkolt izomzatba kerülve betokolódnak, ún. borsókát (cysticercus) képeznek.

 Egy újabb emberi fertőzés a nyers vagy nem kellően hőkezelt, borsókás hús fogyasztása révén alakul ki.

 Legtöbbször az egyetlen tünet a széklettel távozó féregízek ürítése, esetleg érezhető a féregmozgás, máskor toxikus és neurovegetatív tünetek jelentkezhetnek. (A sertés galandféreg számára az ember is lehet köztigazda, az így kialakult human cysticercosis súlyos prognózisú betegség.)

Az állatoktól - kutyáktól, macskáktól, más házikedvencektől vagy vadon élő állatoktól- elkapható fertőző betegségek száma száz felett van. Természetesen nem kell megijedni a potenciális veszélyektől, ám bizonyos higiénés alapszabályokat érdemes betartani, különösen gyerekek, terhes anyák, idősek vagy krónikus betegek számára!Állatról emberre terjedő betegségeket hobbiállatok is közvetíthetnek. A fertőzések változatosak mind a kórokozó mibenléte (vírus, baktérium, gomba, egysejtű, féreg), mind a terjedés módja (lenyelés, belélegzés, bőrön át) szempontjából. A megfelelő odafigyeléssel és állatorvosi segédlettel, a kötelező óvintézkedéseket és higiénés szabályokat betartva nevelt hobbiállatok azonban nem jelentenek komoly veszélyt az egészséges immunrendszerű gazdára.

.

 

.

Kutyák és cicák

.

 Kutyák és macskák leginkább bélférgek okozta betegséget terjesztenek, leggyakrabban toxocariasist. Egysejtű élősködő a toxoplasma, amit elsősorban macskák terjesztenek ürülékükkel. A terhes nőknek kell különösen kerülni a fertőzés lehetőségét, mert magzati ártalmat okozhat.

 

.

HOGYAN SZABADULJUNK MEG A PARAZITÁINKTÓL ?

A szájüreget bő vérellátása és vékony, gazdagon erezett nyálkahártyája viszonylag kis felülete ellenére is alkalmassá teszi különböző hatóanyagokfelszívódására.

A szájüreg pH-ja közel neutrális (pH 6), ahol az enyhén bázikuselektrolitok jelentős hányada tud felszívódni a szájüregből.
A mikro-méretű tápanyagok gyorsabban képesek felszívódni a szájnyálkahártyájáról, melynek köszönhetően a hatóanyagok közvetlen a vérkeringésbe jutnak, elkerülve a gyomorsav károsító, módosító hatásait.
A hatóanyagok a szájnyálkahártyáról pár másodperc alatt felszívódnak. Gyorsan hat, a felszívódás szinte azonnal megtörténik a száj nyálkahártyáján keresztül.
Nem tartalmaz kötő- vagy töltőanyagokat, kapszulahéjat
Használata kényelmes és egyszerű
Folyékony étrend-kiegészítő alkalmazásakor nem jelentkeznek nyelési
problémák
Vegetáriánus fogyasztók is alkalmazhatják

 

SZÁJON ÁT TERMÉKCSALÁD

Számomra, a leghatékonyabb parazita ölő szert úgy hívták

PARAKILL

ma már

LIKARAP

néven van forgalomban.

Szájon át a hatékony felszívódásért

               

 

.

Maximmun Spray 

.

Kombucha, gyümölcs flavonoid, Mandula – Cordyceps – Reishi – Shiitake gombatartalmú étrend-kiegészítő folyadék

A termékben felhasznált piros, sötétvörös, lilás fekete színű gyümölcsök flavonoidokban gazdagok.

  • A C-vitamin, a folsav, a B12 , és a B6 vitamin  hozzájárul az immunrendszer egészséges  működéséhez.
  • A ganoderma  és a mandula gomba  támogatja  a természetes immunológiai védekezést, hozzájárul a normá immunválaszhoz.
  • A B2, a niacin,  a pantoténsav és a C-vitamin  hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez..

.

Szerepe van a száj és a torok egészségének fenntartásában, a légutak egészségének megőrzésében.

Összetevők: Aloe Vera juice, L-aszkorbinsav, grapefruit kivonat, kékszőlő héjkivonat, riboflavin, oregánó illóolaj, teafa olaj, szegfűszeg illóolaj, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), tartósítószer (kálium-szorbát)

Felhasználási javaslat: 

napi 5x2 fújás (1,5ml/nap) a torok irányába.

.

.

Oregano olajat tartalmazó kombuflavonoid étrend-kiegészítő folyadék

Felhasználási javaslat: 

napi 5 fújás (0,75 ml/nap) a torok irányába.

SAFE LASER

.

.

A LASER FÉNY JÓTÉKONY HATÁSAI:

  • gyorsítja illetve beindítja a szervezet gyógyulási folyamatait
  • fájdalomcsillapító, gyulladás és duzzanat csökkentő hatás
  • vér- és nyirokkeringés javító hatás - serkenti a sérült idegek regenerációját                                             .

..

És végül, de nem utólsósorban 

egy "nagyágyú"....

100% Gyógyszerkönyvi illóolajokból készült

A Mágikus – olaj

egy rendkívül sokoldalúan felhasználható keverék,

 az egész család számára, az elsősegély készletünk egyik

 legfontosabb szereplője kell, hogy egyen.

Alkalmazása szinte végtelen,

tisztítja a levegőt, elpusztítja a baktériumoka és

vírusokat, fertőtlenít és erősíti az immunrendszert.

Az olaj más készítményekbe is belekeverhető.

KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honlap készítés