A Fitoterápia

.

Mi a fitoterápia, hogyan dolgozik a fitoterapeuta természetgyógyász?

.

A gyógynövényekkel történő gyógyítás a legősibb terápiás módszer a világon. A mai nyugati fitoterápia tartalmazza egyrészt a modern orvoslás módszereit pl.: anamnézis felvétele, terápiás terv készítése, a terápia vezetése és zárása. Másrészt tartalmazza egyéb természetgyógyászati módszerek pl.: apiterápia (méhészeti termékek), fűszernövények, illóolajok, tápláléknövények alkalmazását.

.
A fitoterápia szemlélete holisztikus, tehát a test, a lélek és a tudat egészségére, annak megőrzésére, fejlesztésére hat, illetve betegség esetén, a helyreállításán dolgozik.

.

A fitoterápia magában foglalja a betegek gyógynövényekkel vagy gyógynövénykészítményekkel (gyógyhatású anyagok) történő kiegészítő kezelését. Az alkalmazónak ismernie kell a növények fő hatóanyagait, azok hatását a szervezetre, a növények hatástani, illetve terápiás besorolását, alkalmazásuk módját, helyét és értékét a terápiás rendszerben. 

.

.

A természetgyógyászati szakágak közül a legelfogadottabb, a legegzaktabb. Közvetlen kapcsolata a nyugati orvosi irányzatokkal vitathatatlan, a modern gyógyszerészet alapját képezi. Segítségével komplex, fitoterápiás kezelések, kezelési programok állíthatóak össze pontos diagnózis és kimerítő anamnézis esetén. Az egyénre szabott gyógynövény-receptúra összeállításával hatékonyan kezelhetők bizonyos betegségek, de megelőzésre, az általános állapot javítására és közérzetjavításra is kiváló.

.

A fitoterápia növényi részek és a belőlük előállított készítmények gyógyászati felhasználásán alapszik, tapasztalati elveken alapuló és folyamatosan fejlődő tudomány. Története egyidős az emberiség történetével. A növény az ember számára eleinte táplálékul, később pedig gyógyszeréül is szolgált. Az orvoslás történelmi fejlődése során a gyógynövények képezték a gyógyszeres kezelés alapját.

.

A legrégebbi emlékek Kína, India, az ókori Babilon és Egyiptom területéről származnak. Kínában már ie.27 században ismerték a fokhagymát, rebarbarát és sok ma is használt növény gyógyító hatását, de innen származnak fűszereink jó része is, mint pl. a fahéj, gyömbér, bors. A babiloniak fedezték fel a cékla, zsázsa és a gabona csíra jótékony hatását. Egyiptomban pedig számos kőbe vésett ábra, dombormű maradt fenn a piramisokban ahol jól felismerhetők a használt növények. Az Ebers-féle papirusztekercs mintegy 876 féle gyógykészítményt sorol fel, az ott található növények egyharmadát ma is használjuk. A klasszikus görög- római kultúra orvosai Hippokratész, Galenusz már rendszerezték a gyógynövények ismeretét, gyógyszerként való felhasználását, Dioszkoridész pedig megírta Európa első gyógynövény jegyzékét “Materia Medica” címen, amely 1500 évig alapműnek számított a gyógyításban. Művében szerepel a galagonya, mustár, ezerjófű. A római birodalom bukása után a kolostorokban élt tovább a gyógyítás tudománya, szerzetesek, apácák foglalkoztak a gyógyteák készítésével, itt születtek a mai gyomorkeserűk előfutárai is.

.

.

Hazánkban Pannonhalmára vezethető vissza a kolostori gyógyítás. Az első magyarnyelvű füveskönyv pedig, a 16.sz.-ban jelent meg “Herbária” címmel Méliusz Juhász Péter írásában.

.

Régen nálunk is minden falunak volt egy füvesasszonya, aki gondoskodott arról, hogy a honi gyógyfüvek ismerete, a felhasználás és az alkalmazás módjai, a tudás ne vesszen el. Szerepük akkor kezdett megváltozni, amikor a 19. század derekán a természetben nem létező anyagokat vezettek be a gyógyászatba. Elterjedtek a szintetikus készítmények, amelyek megjelenésével párhuzamosan azonban egyre gyakoribbá váltak a nem kívánt mellékhatások, ezért a 70-es évektől kezdve ismét növekszik a természetből származó gyógyszerek jelentősége.

.

.

Ma már hazánkban mintegy 530 féle gyógynővényt használunk. A fitoterápia korszerű lehetőségei az alkalmazott természettudományok, a kísérleti és a klinikai orvostudomány módszerein alapulnak. A tudósok felfedezték, mennyi értékes összetevő található bennük. A gyógynövényekben koncentrált formában fordulnak elő a másodlagos növényi anyagcseretermékek (mint például a bioflavonoidok, cserzőanyagok és az illóolajok), amelyek sokféle betegségre természetes gyógyírként hatnak pl. légúti, húgyuti, emésztőrendszeri, nőgyógyászati problémáknál, szív és érrendszeri megbetegedéseknél, cukorbaj, magas vérnyomás sikerrel alkalmazható más természetes gyógymóddal összekötve.

.

.

Fontos azonban tudnunk, hogy a gyógynövények nem “csodaszerek”, csak helyes indokkal és helyes módszerrel alkalmazva gyógyítanak. Szakszerűtlen használatuk különböző problémákhoz vezethet. Egyes gyógynövények együtt adása pl. fokozhatja, illetve kiolthatja egymás hatását, ezért szakértő közreműködése szükséges. A fitoterapeuta a tünetek ismeretében és az okok felkutatásával személyre szabottan választja ki a legmegfelelőbb növényeket, ezekből állítja össze a keveréket.

.

A mai modern ember felismerte, hogy nem a szintetikus gyógyszerekkel, kémiai hatóanyagokkal tudja megőrizni egészségét, immunbiológiai felkészültségét, elkerülni az úgynevezett civilizációs betegségeket, hanem a növények segítségével!

.

.
Fitoterapeuta szakértőként a betegség elkerüléséhez, a gyógyuláshoz, de a gyógyuláshoz elengedhetetlen pozitív gondolkodásmód kialakításához is, hatékony segítséget nyújtok.

Vércsepp Analízis

Vérünk olyan, mint az élő folyó. Oxigént, tápanyagokat és más, életfontosságú anyagokat szállít a sejtekhez, a felesleget, felhasználhatatlan vagy káros anyagokat pedig onnan elhordja. A vér az egészség és a betegség hírnöke, gyakran már azelőtt jelzi, hogy valami nem stimmel, mielőtt a baj megjelenne.

.

.

Teljes vérállományunk percenként végighalad egész testünkön. Egy vörösvértest a szívből a lábujjunk hegyéig 15 másodperc alatt ér el. Vérünk sok fontos információt hordoz testünk egyik pontjából a másikhoz. A sötét mezős mikroszkóppal végzett diagnosztika az élő vér minőségi vizsgálatát teszi lehetővé ezerszeres nagyítás mellett. 

Fertőzési Góckutatás

Computeres góckutatás, ellenőrzött és irányított méregtelenítés

 

Az állapotfelmérés során a bioelektromos elven működő  mérőműszerünkkel és egy hozzá tartozó számítógépes program segítségével mérjük az egyes szervek, szervrendszerek toxin terhelését (élő és élettelen toxinok).

.

 

.

A kb. 60 perces felmérés teljesen fájdalommentes. A mérés során információt kapunk a különböző szervek, szervrendszerek állapotáról: az immunrendszer működéséről, a különböző szervek toxin terheléséről, az egyes szervkörökben lévő mikrobális gócok jelenlétéről, a különböző kórokozókról (baktériumok, vírusok, gombák, paraziták), az élettelen toxinokról (nehézfém, oltóanyag, atibiotikum, vegyi anyag, radioaktív elemek, pszichés toxinok: stressz és érzelem, anyagcsere toxinok: kazein, mucin, purin, glutén), vitaminokról és ásványi anyagokról, enzimekről, hormonokról, stb..

 

A mérőműszer képességeit kihasználva mérni tudjuk a különböző problémák kezelésére az önnek személy szerint legalkalmasabb készítményeket is.

 

DNS

A Hermetikus spirál, mely a DNS kettős spirálja körbe-körbe járva ismétlődik, de folyamatosan magasabb minőségben jelenik meg, vagyis fejlődik.

 

 

A DNS spirál vezeti az áramot, és van mágneses mezeje. A DNS molekulák kommunikálnak egymással. Mágneses mezejük a Föld mágneses mezőjére (mágnesrács) hasonlít. Ez a rács folyamatosan változik, és egyedi kóddal lenyomatot képez a születő ember DNS mezőjében.

 

 

 

Fórum

Nincsenek témák!

Baby-Start program

.

Gyermeket szeretne?

Tudatosan készül a gyermekvállalásra?

A legjobb helyen jár…

Már egy ideje természetes úton próbálkoznak a gyermekáldással…

.

- De az a bizonyos két csík várat magára?

- Gyanakszik, hogy valami „nincs rendben”?

- Nem tudja, mikor és kitől kérjen segítséget?

- Úgy érzi, ez csak Önnel, Önökkel fordul elő?

- Választ keres a „miért”-ekre?

.

A legfrissebb statisztikai adatok szerint ma Magyarországon a házaspárok húsz százaléka meddőségi problémákkal küzd. Azaz minden ötödik pár szembesül azzal a ténnyel, hogy nem akkor és nem úgy érkezik a gyermekáldás, ahogyan tervezték. Közel 400.000 ember érintett a témában.

 

Számuk napról napra növekszik…

Ha a jelenlegi tendencia nem változik, a következő generációknak csak töredéke élheti át a természetes fogantatás örömeit.

- Megállítható ez a folyamat?

- Mit lehet tenni ellene?

.

Fogantatás előtti Méregtelenítés

- mint az egészséges gyermekhez vezető út -

 .

 A Baby-Start programunk ezekkel a kérdésekkel foglalkozik. Pozitívan, közérthetően, többoldalú megközelítésben.

 

Amennyiben párjával úgy döntöttek, hogy fizikailag és lelkileg felkészülten szeretnék fogadni az új jövevényt és ennek érdekében egészséges életmódra törekszenek, örömmel ajánljuk figyelmébe fogantatást megelőző méregterheléses állapotfelmérésünket.

Az ideális felkészülés egy egészséges, elégedett csecsemő fogantatására és világrajövetelére, az a célirányos méregtelenítés, amelyet „ fogantatást megelőző méregtelenítésnek” nevezünk .

A családtervezésnél elsősorban a női szervezetet méregtelenítjük, az utóbbi időben viszont egyre gyakrabban érkeznek párok az állapotfelmérésre.

Amennyiben mindkét potenciális szülő odafigyel a saját egészségére – ezzel biztosítva jövendő gyermekének egészséges fejlődését, aktívan részt vállal egészsége javításában - azt bizonyítja, hogy ez a legjobb módja annak, hogy a gyermek egészséges környezetben , optimálisan működő, harmonikus családban nőjön fel.

A fogamzás előtti felkészülésnél a méregtelenítés során, egyaránt odafigyelünk a testre és az érzelmi harmóniára.

Nem lehet megmondani melyik méregtelenítés a fontosabb.

Az esetek 35%-ban a nőknél, 35%-ban a férfiaknál, a maradék 30%-ban mindkét félnél található probléma.

A női meddőség leggyakoribb okai közé tartozik a petevezeték elváltozása vagy eltömődése, a hormonális problémák, az endometriosis, a megtermékenyített petesejt beágyazódásának nehézségei, a stressz. Gyakori problémát okoznak azok a krónikus gyulladások is, melyek háttere a klasszikus orvoslásban sokszor megfoghatatlan. Az életmód, a környezeti ártalmak, a nehézfémek, az elektroszmog, a mikroorganizmusok, a fertőzési gócok és természetesen a lelki állapot, mind hozzájárul a probléma kialakulásához.

A férfiak esetében a leggyakoribb ok az életképes, egészséges spermiumok számának csökkenése, autoimmun problémák, a spermavezeték blokkja, impotencia, ejakulációs kudarc, stressz. Az utóbbi ötven évben a férfiak spermiumtermelése 50%-al esett vissza. Nagy szerepet játszik ebben a hormonokkal és nehézfémekkel (különösen a higany) egyre szennyezettebb víz, mely lerakódhat a kötőszövetben, a hormonális mirigyekben, az idegrendszerben. A herékre nagy hatással van a radioaktivitás, a növény védőszerek, a gyulladások és a vitaminhiány.

Mind két félnél nagy gondot okozhatnak a fertőzések, melyek közül a leggyakoribb a clamydia, borrelia, papiloma vírus, streptococcus, candida. Ezek a kórokozók megtalálhatók a szervezetben szabad toxinként, de fertőzési gócban még gyakoribbak.

Az ideális az, ha a férfi és a nő egyszerre tisztítja ki a szervezetét – nem csak önmagáért – hanem az egészséges utód megszületéséért. A Joalis információs méregtelenítéssel olyan területeket is kitisztíthatunk, amit egyéb méregtelenítési eljárással nem tudnánk. Egyedülálló módon megnyithatjuk a fertőzési gócokat, felszámolhatjuk az érzelmi terhelőket.

Létezik univerzális eljárás is, de sokkal hatékonyabb egyénre szabottan - előzőleg kimérve – elkezdeni a tisztítást. Fontos a genitáliák, a máj és a vesék körének tisztítása, az ideg- és a hormonális rendszer, valamint a nyirok utak toxinterhelésének megszüntetése.

 

Amennyiben bővebb információra lenne szüksége, írjon - hívjon !!

.

.

                                    

 

Honlap készítés