A Fitoterápia

.

Mi a fitoterápia, hogyan dolgozik a fitoterapeuta természetgyógyász?

.

A gyógynövényekkel történő gyógyítás a legősibb terápiás módszer a világon. A mai nyugati fitoterápia tartalmazza egyrészt a modern orvoslás módszereit pl.: anamnézis felvétele, terápiás terv készítése, a terápia vezetése és zárása. Másrészt tartalmazza egyéb természetgyógyászati módszerek pl.: apiterápia (méhészeti termékek), fűszernövények, illóolajok, tápláléknövények alkalmazását.

.
A fitoterápia szemlélete holisztikus, tehát a test, a lélek és a tudat egészségére, annak megőrzésére, fejlesztésére hat, illetve betegség esetén, a helyreállításán dolgozik.

.

A fitoterápia magában foglalja a betegek gyógynövényekkel vagy gyógynövénykészítményekkel (gyógyhatású anyagok) történő kiegészítő kezelését. Az alkalmazónak ismernie kell a növények fő hatóanyagait, azok hatását a szervezetre, a növények hatástani, illetve terápiás besorolását, alkalmazásuk módját, helyét és értékét a terápiás rendszerben. 

.

.

A természetgyógyászati szakágak közül a legelfogadottabb, a legegzaktabb. Közvetlen kapcsolata a nyugati orvosi irányzatokkal vitathatatlan, a modern gyógyszerészet alapját képezi. Segítségével komplex, fitoterápiás kezelések, kezelési programok állíthatóak össze pontos diagnózis és kimerítő anamnézis esetén. Az egyénre szabott gyógynövény-receptúra összeállításával hatékonyan kezelhetők bizonyos betegségek, de megelőzésre, az általános állapot javítására és közérzetjavításra is kiváló.

.

A fitoterápia növényi részek és a belőlük előállított készítmények gyógyászati felhasználásán alapszik, tapasztalati elveken alapuló és folyamatosan fejlődő tudomány. Története egyidős az emberiség történetével. A növény az ember számára eleinte táplálékul, később pedig gyógyszeréül is szolgált. Az orvoslás történelmi fejlődése során a gyógynövények képezték a gyógyszeres kezelés alapját.

.

A legrégebbi emlékek Kína, India, az ókori Babilon és Egyiptom területéről származnak. Kínában már ie.27 században ismerték a fokhagymát, rebarbarát és sok ma is használt növény gyógyító hatását, de innen származnak fűszereink jó része is, mint pl. a fahéj, gyömbér, bors. A babiloniak fedezték fel a cékla, zsázsa és a gabona csíra jótékony hatását. Egyiptomban pedig számos kőbe vésett ábra, dombormű maradt fenn a piramisokban ahol jól felismerhetők a használt növények. Az Ebers-féle papirusztekercs mintegy 876 féle gyógykészítményt sorol fel, az ott található növények egyharmadát ma is használjuk. A klasszikus görög- római kultúra orvosai Hippokratész, Galenusz már rendszerezték a gyógynövények ismeretét, gyógyszerként való felhasználását, Dioszkoridész pedig megírta Európa első gyógynövény jegyzékét “Materia Medica” címen, amely 1500 évig alapműnek számított a gyógyításban. Művében szerepel a galagonya, mustár, ezerjófű. A római birodalom bukása után a kolostorokban élt tovább a gyógyítás tudománya, szerzetesek, apácák foglalkoztak a gyógyteák készítésével, itt születtek a mai gyomorkeserűk előfutárai is.

.

.

Hazánkban Pannonhalmára vezethető vissza a kolostori gyógyítás. Az első magyarnyelvű füveskönyv pedig, a 16.sz.-ban jelent meg “Herbária” címmel Méliusz Juhász Péter írásában.

.

Régen nálunk is minden falunak volt egy füvesasszonya, aki gondoskodott arról, hogy a honi gyógyfüvek ismerete, a felhasználás és az alkalmazás módjai, a tudás ne vesszen el. Szerepük akkor kezdett megváltozni, amikor a 19. század derekán a természetben nem létező anyagokat vezettek be a gyógyászatba. Elterjedtek a szintetikus készítmények, amelyek megjelenésével párhuzamosan azonban egyre gyakoribbá váltak a nem kívánt mellékhatások, ezért a 70-es évektől kezdve ismét növekszik a természetből származó gyógyszerek jelentősége.

.

.

Ma már hazánkban mintegy 530 féle gyógynővényt használunk. A fitoterápia korszerű lehetőségei az alkalmazott természettudományok, a kísérleti és a klinikai orvostudomány módszerein alapulnak. A tudósok felfedezték, mennyi értékes összetevő található bennük. A gyógynövényekben koncentrált formában fordulnak elő a másodlagos növényi anyagcseretermékek (mint például a bioflavonoidok, cserzőanyagok és az illóolajok), amelyek sokféle betegségre természetes gyógyírként hatnak pl. légúti, húgyuti, emésztőrendszeri, nőgyógyászati problémáknál, szív és érrendszeri megbetegedéseknél, cukorbaj, magas vérnyomás sikerrel alkalmazható más természetes gyógymóddal összekötve.

.

.

Fontos azonban tudnunk, hogy a gyógynövények nem “csodaszerek”, csak helyes indokkal és helyes módszerrel alkalmazva gyógyítanak. Szakszerűtlen használatuk különböző problémákhoz vezethet. Egyes gyógynövények együtt adása pl. fokozhatja, illetve kiolthatja egymás hatását, ezért szakértő közreműködése szükséges. A fitoterapeuta a tünetek ismeretében és az okok felkutatásával személyre szabottan választja ki a legmegfelelőbb növényeket, ezekből állítja össze a keveréket.

.

A mai modern ember felismerte, hogy nem a szintetikus gyógyszerekkel, kémiai hatóanyagokkal tudja megőrizni egészségét, immunbiológiai felkészültségét, elkerülni az úgynevezett civilizációs betegségeket, hanem a növények segítségével!

.

.
Fitoterapeuta szakértőként a betegség elkerüléséhez, a gyógyuláshoz, de a gyógyuláshoz elengedhetetlen pozitív gondolkodásmód kialakításához is, hatékony segítséget nyújtok.

Vércsepp Analízis

Vérünk olyan, mint az élő folyó. Oxigént, tápanyagokat és más, életfontosságú anyagokat szállít a sejtekhez, a felesleget, felhasználhatatlan vagy káros anyagokat pedig onnan elhordja. A vér az egészség és a betegség hírnöke, gyakran már azelőtt jelzi, hogy valami nem stimmel, mielőtt a baj megjelenne.

.

.

Teljes vérállományunk percenként végighalad egész testünkön. Egy vörösvértest a szívből a lábujjunk hegyéig 15 másodperc alatt ér el. Vérünk sok fontos információt hordoz testünk egyik pontjából a másikhoz. A sötét mezős mikroszkóppal végzett diagnosztika az élő vér minőségi vizsgálatát teszi lehetővé ezerszeres nagyítás mellett. 

Fertőzési Góckutatás

Computeres góckutatás, ellenőrzött és irányított méregtelenítés

 

Az állapotfelmérés során a bioelektromos elven működő  mérőműszerünkkel és egy hozzá tartozó számítógépes program segítségével mérjük az egyes szervek, szervrendszerek toxin terhelését (élő és élettelen toxinok).

.

 

.

A kb. 60 perces felmérés teljesen fájdalommentes. A mérés során információt kapunk a különböző szervek, szervrendszerek állapotáról: az immunrendszer működéséről, a különböző szervek toxin terheléséről, az egyes szervkörökben lévő mikrobális gócok jelenlétéről, a különböző kórokozókról (baktériumok, vírusok, gombák, paraziták), az élettelen toxinokról (nehézfém, oltóanyag, atibiotikum, vegyi anyag, radioaktív elemek, pszichés toxinok: stressz és érzelem, anyagcsere toxinok: kazein, mucin, purin, glutén), vitaminokról és ásványi anyagokról, enzimekről, hormonokról, stb..

 

A mérőműszer képességeit kihasználva mérni tudjuk a különböző problémák kezelésére az önnek személy szerint legalkalmasabb készítményeket is.

 

DNS

A Hermetikus spirál, mely a DNS kettős spirálja körbe-körbe járva ismétlődik, de folyamatosan magasabb minőségben jelenik meg, vagyis fejlődik.

 

 

A DNS spirál vezeti az áramot, és van mágneses mezeje. A DNS molekulák kommunikálnak egymással. Mágneses mezejük a Föld mágneses mezőjére (mágnesrács) hasonlít. Ez a rács folyamatosan változik, és egyedi kóddal lenyomatot képez a születő ember DNS mezőjében.

 

 

 

Fórum

Nincsenek témák!

Gyógyulás

.

A gyógyulás és gyógyítás

.

Az emberek sokféle betegséget produkálnak, így gyógyító is számtalan fajta-féle van. Sokan gyógyulnak, sőt csodák is vannak…mégis azt mondom, hogy tartósan és maradandóan csak az gyógyulhat, aki Önmagát is beleteszi a folyamatba, részt vesz abban aktívan. Ha elmegyek egy gyógyítóhoz, passzív módon odaadom neki magamat és problémámat és ő legjobb tudásának megfelelően dolgozik rajtam.


Eredmények természetesen lesznek, de általában átmenetiek és ez nem a gyógyítók hibája. Ez egyszerűen azért van, mert ha én belül ugyanaz az ember maradtam, ugyanúgy gondolkodom, érzem és cselekszem, akkor vajon mitől változna a világom örökre?! Ha nem tudok helyzetekre másként reagálni, másként részt venni benne, megélni, akkor hogyan lehetne más végeredmény?


A gyógyításban, amikor más gyógyít engem, megváltoztatják a fizikai testem jellemzőit és az energiatesteimben lévő folyamatokat, de ami ebben az esetben nem változik, az az érzéseim, érzelmeim, és gondolataim. Nem változnak a rám jellemző személyiségszintű karakter vonásaim, nem változnak meg ettől célkitűzéseim, elképzeléseim. Egyszerűen csak ott vagyok, és passzívan részt veszek a folyamatban. Ez nem jó, nem rossz, egyszerűen ez van. Ez egy fajta lehetőség…


De tudod-e, hogy választhatsz mást is?
Elgondolkodtál-e már azon, hogy mindazzal a hozzáállással, az általad választott emberekkel és segítőkkel, gyógyítókkal, pont oda sikerült jutnod, ahol jelenleg állsz a saját életedben?!
Egyetlen kérdésem van? Neked jó az, és jó így ahogy most érzel, gondolkodsz és főként cselekszel? Elégedett, boldog, kiegyensúlyozott ember vagy? Sikeresen haladsz előre utadon, egyre nagyobb célok felé?


Ha a válaszod igen, akkor gratulálok neked és csak így tovább!
De mi a lehetőség, ha a válaszod: NEM! Nem vagyok elégedett, mást szeretnék, másmilyen életre vágyom, mást akarok!


Ebben az estben arra van szükséged, hogy Felelősséget vállalj saját változásodért, életed megváltoztatásáért, és belevonódj aktívan saját gyógyulásodba, változásodba!


Ennek a belevonódásnak ugyanaz lesz a hatása, mint a mellékhatása: VÁLTOZÁS!


Ebben biztos lehetsz, kétség nem fér hozzá, hogy életed kimozdul ebből a pontból ahol most tartasz. Hogy milyen irányba? Ez csak tőled függ! Te vagy a saját életed rendezője és főszereplője. Te döntöd el, hogy melyek azok a mellékszerepek, amiket szeretnél letenni, vagy kevesebbet megélni. Te döntöd el, hogy akarod-e megismerni a főszereplőt, önmagadat valódi mélységekben, vagy engeded, hogy mellékszereplőid éljék a főszereplő helyett életedet.


Ami a legizgalmasabb, hogy bármit kipróbálhatsz, s ha úgy döntesz, hogy visszaveszed előző szerepeidet, nos azt is megteheted. Hogy mire jó mindez?


Arra, hogy új nézőpontból láthass rá életedre, helyzeteidre, önmagadra, egy olyan hiteles nézőpontból, aki ugyanúgy te vagy és mégis egészen más! Nem más mondja meg neked, hogy legyen, nem más csinálja meg helyetted, itt cselekedned mindig neked kell! Te lépsz, de úgy, hogy tudod, bármikor visszaléphetsz és kipróbálhatsz egyetlen helyzetre számtalan lehetőséget. Kreatív és rugalmas játék ez önmagaddal, életeddel, élethelyzeteiddel. Saját színdarabod, saját életed és te osztod ki magadnak a szerepeket. Senki nem szól bele! Bármit lehet és semmi nem kötelező, hiszen a saját életed!

.

Próbálj ki új reakciókat, érzéseket, gondolatokat! Vedd fel, majd tedd le őket! Nézd meg így és nézd meg úgy az életedet ahogy most éled! Aztán döntsd el, mi legyen…melyiket szeretnéd?

.

Ja, és még valami! BÁRMIKOR lehet újra változtatni, nem egy egész életre döntesz!

.

Ami mindvégig igaz lesz: Te vagy a rendező és tiéd a főszerep!

.

Az élet játék, ideje, hogy te is felfedezd!

Honlap készítés