A Fitoterápia

.

Mi a fitoterápia, hogyan dolgozik a fitoterapeuta természetgyógyász?

.

A gyógynövényekkel történő gyógyítás a legősibb terápiás módszer a világon. A mai nyugati fitoterápia tartalmazza egyrészt a modern orvoslás módszereit pl.: anamnézis felvétele, terápiás terv készítése, a terápia vezetése és zárása. Másrészt tartalmazza egyéb természetgyógyászati módszerek pl.: apiterápia (méhészeti termékek), fűszernövények, illóolajok, tápláléknövények alkalmazását.

.
A fitoterápia szemlélete holisztikus, tehát a test, a lélek és a tudat egészségére, annak megőrzésére, fejlesztésére hat, illetve betegség esetén, a helyreállításán dolgozik.

.

A fitoterápia magában foglalja a betegek gyógynövényekkel vagy gyógynövénykészítményekkel (gyógyhatású anyagok) történő kiegészítő kezelését. Az alkalmazónak ismernie kell a növények fő hatóanyagait, azok hatását a szervezetre, a növények hatástani, illetve terápiás besorolását, alkalmazásuk módját, helyét és értékét a terápiás rendszerben. 

.

.

A természetgyógyászati szakágak közül a legelfogadottabb, a legegzaktabb. Közvetlen kapcsolata a nyugati orvosi irányzatokkal vitathatatlan, a modern gyógyszerészet alapját képezi. Segítségével komplex, fitoterápiás kezelések, kezelési programok állíthatóak össze pontos diagnózis és kimerítő anamnézis esetén. Az egyénre szabott gyógynövény-receptúra összeállításával hatékonyan kezelhetők bizonyos betegségek, de megelőzésre, az általános állapot javítására és közérzetjavításra is kiváló.

.

A fitoterápia növényi részek és a belőlük előállított készítmények gyógyászati felhasználásán alapszik, tapasztalati elveken alapuló és folyamatosan fejlődő tudomány. Története egyidős az emberiség történetével. A növény az ember számára eleinte táplálékul, később pedig gyógyszeréül is szolgált. Az orvoslás történelmi fejlődése során a gyógynövények képezték a gyógyszeres kezelés alapját.

.

A legrégebbi emlékek Kína, India, az ókori Babilon és Egyiptom területéről származnak. Kínában már ie.27 században ismerték a fokhagymát, rebarbarát és sok ma is használt növény gyógyító hatását, de innen származnak fűszereink jó része is, mint pl. a fahéj, gyömbér, bors. A babiloniak fedezték fel a cékla, zsázsa és a gabona csíra jótékony hatását. Egyiptomban pedig számos kőbe vésett ábra, dombormű maradt fenn a piramisokban ahol jól felismerhetők a használt növények. Az Ebers-féle papirusztekercs mintegy 876 féle gyógykészítményt sorol fel, az ott található növények egyharmadát ma is használjuk. A klasszikus görög- római kultúra orvosai Hippokratész, Galenusz már rendszerezték a gyógynövények ismeretét, gyógyszerként való felhasználását, Dioszkoridész pedig megírta Európa első gyógynövény jegyzékét “Materia Medica” címen, amely 1500 évig alapműnek számított a gyógyításban. Művében szerepel a galagonya, mustár, ezerjófű. A római birodalom bukása után a kolostorokban élt tovább a gyógyítás tudománya, szerzetesek, apácák foglalkoztak a gyógyteák készítésével, itt születtek a mai gyomorkeserűk előfutárai is.

.

.

Hazánkban Pannonhalmára vezethető vissza a kolostori gyógyítás. Az első magyarnyelvű füveskönyv pedig, a 16.sz.-ban jelent meg “Herbária” címmel Méliusz Juhász Péter írásában.

.

Régen nálunk is minden falunak volt egy füvesasszonya, aki gondoskodott arról, hogy a honi gyógyfüvek ismerete, a felhasználás és az alkalmazás módjai, a tudás ne vesszen el. Szerepük akkor kezdett megváltozni, amikor a 19. század derekán a természetben nem létező anyagokat vezettek be a gyógyászatba. Elterjedtek a szintetikus készítmények, amelyek megjelenésével párhuzamosan azonban egyre gyakoribbá váltak a nem kívánt mellékhatások, ezért a 70-es évektől kezdve ismét növekszik a természetből származó gyógyszerek jelentősége.

.

.

Ma már hazánkban mintegy 530 féle gyógynővényt használunk. A fitoterápia korszerű lehetőségei az alkalmazott természettudományok, a kísérleti és a klinikai orvostudomány módszerein alapulnak. A tudósok felfedezték, mennyi értékes összetevő található bennük. A gyógynövényekben koncentrált formában fordulnak elő a másodlagos növényi anyagcseretermékek (mint például a bioflavonoidok, cserzőanyagok és az illóolajok), amelyek sokféle betegségre természetes gyógyírként hatnak pl. légúti, húgyuti, emésztőrendszeri, nőgyógyászati problémáknál, szív és érrendszeri megbetegedéseknél, cukorbaj, magas vérnyomás sikerrel alkalmazható más természetes gyógymóddal összekötve.

.

.

Fontos azonban tudnunk, hogy a gyógynövények nem “csodaszerek”, csak helyes indokkal és helyes módszerrel alkalmazva gyógyítanak. Szakszerűtlen használatuk különböző problémákhoz vezethet. Egyes gyógynövények együtt adása pl. fokozhatja, illetve kiolthatja egymás hatását, ezért szakértő közreműködése szükséges. A fitoterapeuta a tünetek ismeretében és az okok felkutatásával személyre szabottan választja ki a legmegfelelőbb növényeket, ezekből állítja össze a keveréket.

.

A mai modern ember felismerte, hogy nem a szintetikus gyógyszerekkel, kémiai hatóanyagokkal tudja megőrizni egészségét, immunbiológiai felkészültségét, elkerülni az úgynevezett civilizációs betegségeket, hanem a növények segítségével!

.

.
Fitoterapeuta szakértőként a betegség elkerüléséhez, a gyógyuláshoz, de a gyógyuláshoz elengedhetetlen pozitív gondolkodásmód kialakításához is, hatékony segítséget nyújtok.

Vércsepp Analízis

Vérünk olyan, mint az élő folyó. Oxigént, tápanyagokat és más, életfontosságú anyagokat szállít a sejtekhez, a felesleget, felhasználhatatlan vagy káros anyagokat pedig onnan elhordja. A vér az egészség és a betegség hírnöke, gyakran már azelőtt jelzi, hogy valami nem stimmel, mielőtt a baj megjelenne.

.

.

Teljes vérállományunk percenként végighalad egész testünkön. Egy vörösvértest a szívből a lábujjunk hegyéig 15 másodperc alatt ér el. Vérünk sok fontos információt hordoz testünk egyik pontjából a másikhoz. A sötét mezős mikroszkóppal végzett diagnosztika az élő vér minőségi vizsgálatát teszi lehetővé ezerszeres nagyítás mellett. 

Fertőzési Góckutatás

Computeres góckutatás, ellenőrzött és irányított méregtelenítés

 

Az állapotfelmérés során a bioelektromos elven működő  mérőműszerünkkel és egy hozzá tartozó számítógépes program segítségével mérjük az egyes szervek, szervrendszerek toxin terhelését (élő és élettelen toxinok).

.

 

.

A kb. 60 perces felmérés teljesen fájdalommentes. A mérés során információt kapunk a különböző szervek, szervrendszerek állapotáról: az immunrendszer működéséről, a különböző szervek toxin terheléséről, az egyes szervkörökben lévő mikrobális gócok jelenlétéről, a különböző kórokozókról (baktériumok, vírusok, gombák, paraziták), az élettelen toxinokról (nehézfém, oltóanyag, atibiotikum, vegyi anyag, radioaktív elemek, pszichés toxinok: stressz és érzelem, anyagcsere toxinok: kazein, mucin, purin, glutén), vitaminokról és ásványi anyagokról, enzimekről, hormonokról, stb..

 

A mérőműszer képességeit kihasználva mérni tudjuk a különböző problémák kezelésére az önnek személy szerint legalkalmasabb készítményeket is.

 

DNS

A Hermetikus spirál, mely a DNS kettős spirálja körbe-körbe járva ismétlődik, de folyamatosan magasabb minőségben jelenik meg, vagyis fejlődik.

 

 

A DNS spirál vezeti az áramot, és van mágneses mezeje. A DNS molekulák kommunikálnak egymással. Mágneses mezejük a Föld mágneses mezőjére (mágnesrács) hasonlít. Ez a rács folyamatosan változik, és egyedi kóddal lenyomatot képez a születő ember DNS mezőjében.

 

 

 

Fórum

Nincsenek témák!

Főoldal tartalom

Isten Hozott
Üdvözöllek
.
Hiszem, hogy nem léteznek véletlenek.
Az sem véletlen, hogy az Én honlapomra találtál.
.
Kálmán József
Fitoterapeuta vagyok
.
    
 

„ A szeretet az én isteni teremtőm, az erőm, az igazságom.

Felébresztem az énemet a " SEGÍTÉS" gyönyörű varázslatára,

miközben a Teremtő Forrás vezet és támogat engem. „

 Ma már tudom: az a feladatom, hogy Segíteni tudjak.

.                   Szeretném megmutatni az embereknek a pozitív gondolkodás erejét, 
teljesebb és egészségesebb élethez vezető utat.

"Jó dolog az embereknek segíteni, de még jobb megtanítani őket,

hogyan segíthetnek saját magukon"

Azoknak az embereknek akik bíztak bennem, segíteni tudtam a már meglévő betegségeik enyhítésében. Jöttek az orvosi leletekben is megjelenő visszajelzések a részleges vagy teljes javulásról.

 Boldog vagyok, hogy adhattam számukra olyan dolgokat mely 
egészséget biztosít számukra.


Ajándéknak élem meg amikor segíteni tudok az egészség helyreállítása
érdekében.
 
Természetgyógyászként egy a célom:
Segítséget nyújtani a Szabad Akarat tiszteletben tartása mellett.

Köszönet illet mindenkit akik a segítségemre voltak,
hiszen Itt és Most ezért jutottam el idáig.

Esküm egyben a Hitvallásom is


Az ember gyógyító módjai:

.Allopatikus-gyógyszerekkel,vegyületekkel kémiai úton működik

.Homeopatikus-biokémiai program felhasználása, jelátvitel sejtszintre,
információ átadása a sejteknek, az öngyógyító mechanizmus aktiválása.

.Energitikai-munka, távgyógyászat,energia, vagy jel küldése,átadása, ami segít 
a betegnek az öngyógyítás beindításában

.Öngyógyító Energia-Tudatosan kommunikálsz DNS12-del, és sejtjeid energiáit a 
DNS indítja el és működteti az öngyógyító folyamatokat. A DNS12 tudatosan
veszi utasításaid, és beállítja megfelelő rétegeit a feladat megoldására.

.

.Végzettségeim:
.- Természetgyógyász  / ETI /
.
- Fitoterapeuta  / ETI /

Fitoterapeuta
/ Egészségügyi Szakdolgozói szakképesítés
83/2012/FITBudapest 2012.05.17.
Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet /

..
- Darkfield microskopy vércsepp analízis  / Cambridge /
.
- Irányított és Ellenőrzött Méregtelenítés  / Joalis /
.
- Kapcsolatteremtés  / Erik Pearl /
.
- Gyógynövényismeret  / Szabó Gyuribácsi /
.
- Szellemgyógyászat / Kercselics Imre /
.
. LemErgy  / Nameste Akadémia /
LemErgy egy olyan Csodálatos Rendszer,
Technika és Tanítás mely elindit téged azon az Önismereti Úton
mely által megismerheted Igaz Önvalódat.
.
 LemErgy 1. Energia kezelés
.
 LemErgy 2. Fizikiai - Lelki Problémák rendezése
.
 LemErgy 3. TávRendezés
.
 LemErgy 4. Lemúriai Energia „műtét”
.

LemErgy 5. Multidimenzionális DNS áthangolás


LemErgy 6.- LemErgy Mester fokozat

.
MISZTÉRIUMISKOLA
.
KOZMIKUS MESTER SZIMBÓLUMOK
TANÖSVÉNYE
.

ÉGI TANÍTÁS, KÖZVETÍTÉS ÉS BEAVATÁS MAGAS SZINTŰ ÉS ÁTFOGÓ,
ARANYKORI KOZMIKUS SZIMBÓLUMOKBA AVATÓ MISZTÉRIUMISKOLA 


Az aranykori kozmikus mester szimbólumok 
az Új korszak fejlődést segítő „spirituális eszközei”.


.


Szakterületeim:

KOMPLEX ÁLLAPOTFELMÉRÉS

/ mikroszkópos vérelemzés + fertőzésigóc kutatás + Terápiás terv készítés /

.MEDDŐSÉG - FOGANTATÁSI ZAVAROK

PROSZTATA PROBLÉMÁK

EMÉSZTÉSI ÉS BŐR PROBLÉMÁK

DIABETES

ALLERGIA - IZÜLETI GYULLADÁS

GOMBÁS - BAKTERIÁLIS - VÍRUSOS - FERTŐZÉSEK

NEHÉZFÉMEK - TOXINOK

HORMONEGYENSÚLY TANÁCSADÁS

FITOTERÁPIÁS SZAKTANÁCSADÁS

CSAKRÁK ENERGETIKAI  MÉRÉSE - HARMONIZÁLÁSA

MERIDIÁNOK TISZTÍTÁSA - ENERGETIZÁLÁSA

.

.MULTIDIMENZIONÁLIS DNS ÁTHANGOLÁS

.

.ARANYKORI KOZMIKUS MESTERSZIMBÓLUMOK-ENERGETIKAI KEZELÉS

.

.LÉLKEK HAZAVEZETÉSE A FÉNYKAPUN KERESZTÜL

.

.HÁZ SZENTELÉS - HÁZ TISZTÍTÁS

.

ENTITÁSOK- MEGSZÁLLÓK LEVÉTELE

.


" Energia minden, és minden energia "


VNTV

" Milyen üzenetek csörgedeznek az ereimben ? "




" Mutasd a Véred megmondom kik vagytok "
kisfilm megtekintése:




A GONDOLAT

GONDOLATOD SZENT TEREMTŐ



Az élet értelme az, hogy Önmagamra ébredjek.
Felismerjem AKI VAGYOK!

A GONDOLAT egy olyan csodálatos irányított energia / mágikus erő /
amely TEREMT.

Isten akaratából vagyunk felruházva teremtő gondolattal.

Testünk isteni tudatosságunk kivetülése a mi világunkba.
Lelkünk a szellemi gondolatok által vezérelt érzelmek erejében fénylik.
Szellemümk maga az isteni gondolat, a fénylő tudat.

Mit kell tennem hogy a Tudatosság vezessen?

Elárulom a titkot:

Meg kell szólítanod ezeket a részeidet, és meg kell kérned őket, hogy segítsenek
vezessenek téged emberként.

- Drága szellemem legfelsőbb énem, kérlek vedd át az irányítást minden
alacsonyabb rendű énem felett.

- Drága lelkem kérlek, fogd meg a kezem és vezess engem isteni utamon.

- Drága testem kérlek segíts, hogy megélhessem magam isteni tudatosságomban veled.

Csak TE tehetsz magadért, és csak én tehetek magamért!

" Vagy létrehozod magadnak a jövődet,
vagy az áldozatává válsz annak a jövőnek
amit valaki más hoz létre neked "


SZERETETTEL


Elérhetőségeim:

Mentálterápiás Központ



1074 Budapest
VII. Nefelejcs u 57.
20/9464249

Claritas Egészségközpont



6000 Kecskemét
Széchenyi sétány 5
20/9464249


mail:kalmanjozsef.hu@gmail.com
tel: 20/9464249

.



 “A gyógyulni akarás a gyógyulás része.”
(Seneca) 
Angyali Védelem
Zephon Angyal
a tudatosság angyala
„Én vagyok az angyal, akinek ezer szeme éberen vigyáz rád.
Éberségem végtelen, soha nem szűnik meg. Arany energiám lesz titkos páncélod.
Szeretetem körülölel és vigyázza lépteid. Ha előbb cselekszel, mint gondolkodnál,
hívj segítségül, mert vigyázó arany szemeim mindent látnak,
és utat mutatnak, hogy jobban átlásd a helyzeteket."
 
 
Honlap készítés