A Fitoterápia

.

Mi a fitoterápia, hogyan dolgozik a fitoterapeuta természetgyógyász?

.

A gyógynövényekkel történő gyógyítás a legősibb terápiás módszer a világon. A mai nyugati fitoterápia tartalmazza egyrészt a modern orvoslás módszereit pl.: anamnézis felvétele, terápiás terv készítése, a terápia vezetése és zárása. Másrészt tartalmazza egyéb természetgyógyászati módszerek pl.: apiterápia (méhészeti termékek), fűszernövények, illóolajok, tápláléknövények alkalmazását.

.
A fitoterápia szemlélete holisztikus, tehát a test, a lélek és a tudat egészségére, annak megőrzésére, fejlesztésére hat, illetve betegség esetén, a helyreállításán dolgozik.

.

A fitoterápia magában foglalja a betegek gyógynövényekkel vagy gyógynövénykészítményekkel (gyógyhatású anyagok) történő kiegészítő kezelését. Az alkalmazónak ismernie kell a növények fő hatóanyagait, azok hatását a szervezetre, a növények hatástani, illetve terápiás besorolását, alkalmazásuk módját, helyét és értékét a terápiás rendszerben. 

.

.

A természetgyógyászati szakágak közül a legelfogadottabb, a legegzaktabb. Közvetlen kapcsolata a nyugati orvosi irányzatokkal vitathatatlan, a modern gyógyszerészet alapját képezi. Segítségével komplex, fitoterápiás kezelések, kezelési programok állíthatóak össze pontos diagnózis és kimerítő anamnézis esetén. Az egyénre szabott gyógynövény-receptúra összeállításával hatékonyan kezelhetők bizonyos betegségek, de megelőzésre, az általános állapot javítására és közérzetjavításra is kiváló.

.

A fitoterápia növényi részek és a belőlük előállított készítmények gyógyászati felhasználásán alapszik, tapasztalati elveken alapuló és folyamatosan fejlődő tudomány. Története egyidős az emberiség történetével. A növény az ember számára eleinte táplálékul, később pedig gyógyszeréül is szolgált. Az orvoslás történelmi fejlődése során a gyógynövények képezték a gyógyszeres kezelés alapját.

.

A legrégebbi emlékek Kína, India, az ókori Babilon és Egyiptom területéről származnak. Kínában már ie.27 században ismerték a fokhagymát, rebarbarát és sok ma is használt növény gyógyító hatását, de innen származnak fűszereink jó része is, mint pl. a fahéj, gyömbér, bors. A babiloniak fedezték fel a cékla, zsázsa és a gabona csíra jótékony hatását. Egyiptomban pedig számos kőbe vésett ábra, dombormű maradt fenn a piramisokban ahol jól felismerhetők a használt növények. Az Ebers-féle papirusztekercs mintegy 876 féle gyógykészítményt sorol fel, az ott található növények egyharmadát ma is használjuk. A klasszikus görög- római kultúra orvosai Hippokratész, Galenusz már rendszerezték a gyógynövények ismeretét, gyógyszerként való felhasználását, Dioszkoridész pedig megírta Európa első gyógynövény jegyzékét “Materia Medica” címen, amely 1500 évig alapműnek számított a gyógyításban. Művében szerepel a galagonya, mustár, ezerjófű. A római birodalom bukása után a kolostorokban élt tovább a gyógyítás tudománya, szerzetesek, apácák foglalkoztak a gyógyteák készítésével, itt születtek a mai gyomorkeserűk előfutárai is.

.

.

Hazánkban Pannonhalmára vezethető vissza a kolostori gyógyítás. Az első magyarnyelvű füveskönyv pedig, a 16.sz.-ban jelent meg “Herbária” címmel Méliusz Juhász Péter írásában.

.

Régen nálunk is minden falunak volt egy füvesasszonya, aki gondoskodott arról, hogy a honi gyógyfüvek ismerete, a felhasználás és az alkalmazás módjai, a tudás ne vesszen el. Szerepük akkor kezdett megváltozni, amikor a 19. század derekán a természetben nem létező anyagokat vezettek be a gyógyászatba. Elterjedtek a szintetikus készítmények, amelyek megjelenésével párhuzamosan azonban egyre gyakoribbá váltak a nem kívánt mellékhatások, ezért a 70-es évektől kezdve ismét növekszik a természetből származó gyógyszerek jelentősége.

.

.

Ma már hazánkban mintegy 530 féle gyógynővényt használunk. A fitoterápia korszerű lehetőségei az alkalmazott természettudományok, a kísérleti és a klinikai orvostudomány módszerein alapulnak. A tudósok felfedezték, mennyi értékes összetevő található bennük. A gyógynövényekben koncentrált formában fordulnak elő a másodlagos növényi anyagcseretermékek (mint például a bioflavonoidok, cserzőanyagok és az illóolajok), amelyek sokféle betegségre természetes gyógyírként hatnak pl. légúti, húgyuti, emésztőrendszeri, nőgyógyászati problémáknál, szív és érrendszeri megbetegedéseknél, cukorbaj, magas vérnyomás sikerrel alkalmazható más természetes gyógymóddal összekötve.

.

.

Fontos azonban tudnunk, hogy a gyógynövények nem “csodaszerek”, csak helyes indokkal és helyes módszerrel alkalmazva gyógyítanak. Szakszerűtlen használatuk különböző problémákhoz vezethet. Egyes gyógynövények együtt adása pl. fokozhatja, illetve kiolthatja egymás hatását, ezért szakértő közreműködése szükséges. A fitoterapeuta a tünetek ismeretében és az okok felkutatásával személyre szabottan választja ki a legmegfelelőbb növényeket, ezekből állítja össze a keveréket.

.

A mai modern ember felismerte, hogy nem a szintetikus gyógyszerekkel, kémiai hatóanyagokkal tudja megőrizni egészségét, immunbiológiai felkészültségét, elkerülni az úgynevezett civilizációs betegségeket, hanem a növények segítségével!

.

.
Fitoterapeuta szakértőként a betegség elkerüléséhez, a gyógyuláshoz, de a gyógyuláshoz elengedhetetlen pozitív gondolkodásmód kialakításához is, hatékony segítséget nyújtok.

Vércsepp Analízis

Vérünk olyan, mint az élő folyó. Oxigént, tápanyagokat és más, életfontosságú anyagokat szállít a sejtekhez, a felesleget, felhasználhatatlan vagy káros anyagokat pedig onnan elhordja. A vér az egészség és a betegség hírnöke, gyakran már azelőtt jelzi, hogy valami nem stimmel, mielőtt a baj megjelenne.

.

.

Teljes vérállományunk percenként végighalad egész testünkön. Egy vörösvértest a szívből a lábujjunk hegyéig 15 másodperc alatt ér el. Vérünk sok fontos információt hordoz testünk egyik pontjából a másikhoz. A sötét mezős mikroszkóppal végzett diagnosztika az élő vér minőségi vizsgálatát teszi lehetővé ezerszeres nagyítás mellett. 

Fertőzési Góckutatás

Computeres góckutatás, ellenőrzött és irányított méregtelenítés

 

Az állapotfelmérés során a bioelektromos elven működő  mérőműszerünkkel és egy hozzá tartozó számítógépes program segítségével mérjük az egyes szervek, szervrendszerek toxin terhelését (élő és élettelen toxinok).

.

 

.

A kb. 60 perces felmérés teljesen fájdalommentes. A mérés során információt kapunk a különböző szervek, szervrendszerek állapotáról: az immunrendszer működéséről, a különböző szervek toxin terheléséről, az egyes szervkörökben lévő mikrobális gócok jelenlétéről, a különböző kórokozókról (baktériumok, vírusok, gombák, paraziták), az élettelen toxinokról (nehézfém, oltóanyag, atibiotikum, vegyi anyag, radioaktív elemek, pszichés toxinok: stressz és érzelem, anyagcsere toxinok: kazein, mucin, purin, glutén), vitaminokról és ásványi anyagokról, enzimekről, hormonokról, stb..

 

A mérőműszer képességeit kihasználva mérni tudjuk a különböző problémák kezelésére az önnek személy szerint legalkalmasabb készítményeket is.

 

DNS

A Hermetikus spirál, mely a DNS kettős spirálja körbe-körbe járva ismétlődik, de folyamatosan magasabb minőségben jelenik meg, vagyis fejlődik.

 

 

A DNS spirál vezeti az áramot, és van mágneses mezeje. A DNS molekulák kommunikálnak egymással. Mágneses mezejük a Föld mágneses mezőjére (mágnesrács) hasonlít. Ez a rács folyamatosan változik, és egyedi kóddal lenyomatot képez a születő ember DNS mezőjében.

 

 

 

Fórum

Nincsenek témák!

Lézeres Vérterápia

 

LÉZERES VÉRTERÁPIA

.

.

Lézerek a mindennapjainkban.

 

A lézerek gyógyító hatása már közel 50 éve bizonyított. A szoft vagy lágy lézerek hatása a fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés és az úgynevezett sejtregeneráció, a biostimuláció. A kórházi ellátásban régóta használatos a fizikoterápiában a mozgásszervi betegségek lézerkezelése,  illetve a kozmetikában is gyakran használják bőrproblémák, gyulladások, ráncok kezelésében.

.

.

A lézeres vérterápia a lézertechnika egyik új, döbbenetes hatású fejlesztése. Az alacsony energiaszintű lézer képessé teszi a vért a gyors regenerációra, tisztítja és hígítja azt, a szabadgyökök elleni védelmet felerősíti. 

 

Az emberi test „folyékony szövete”, a vér rendkívül bonyolult anyag, összetevőinek száma szinte felsorolhatatlan: víz, oxigén, vörösvértestek, fehérvérsejtek, vérsavó, koleszterin, sók, stb. A vér a felelős az oxigén és a tápanyagok, a felesleges, káros anyagok szállításáért a megfelelő szervekhez. Ilyen módon a szervezet egészének egészsége nem képzelhető el a vér és a keringési rendszer megfelelő működése nélkül.

.

 

.A táplálkozásból és helyzeti-, genetikus-, életmódi sajátosságokból származó koleszterin a vérben gyűlik fel, és depókat képez a véralkotók falán. Ez az elsődleges oka a vér besűrűsödésének, amely nem csak az érfalakat és véredényeket roncsolja hosszú távon, de növeli az érrendszeri megbetegedések kockázatát is.Szükségképpen, ha csökkenteni kívánjuk a kockázatokat, mielőbb meg kell kezdeni a vér vitalizálását.

A lézer, mint a legtisztább energia alkalmazása független az egyéb, a szervezetbe jutó anyagoktól. Az alacsony energiájú lézer nemzetközi kutatás eredménye, mely számtalan, pozitív hatással bír az élő szervezetre, ráadásul mindenfajta mellékhatás nélkül.

 

 Ez a lézer terápia a szervezet saját védekező mechanizmusainak indulását stimulálja, felgyorsítja, lehetségessé teszi a regenerációt olyan esetekben is, amikor más eljárások csődöt mondanak.

 

 Klinikai tapasztalatok alapján vitalizálja a vért, fokozza az ellenálló képességet, szervezetünknek energiát ad, növeli erőnlétünket, teljesítőképességünket. Ezért az egyik leghatékonyabb fegyver a korunk civilizációs betegségei ellen folytatott harcban.

 

Mi a Safe Laser?

.

A Safe Laser jelentése: biztonságos lézerkészülék. A lézer berendezéseket szemre veszélyes volta miatt csak egészségügyi szakszemélyzet működtethette, megfelelő lézerbiztonsági szabályok (lézerszemüveg, megfelelő helység, végzettség stb.) betartásával. A Safe Laser berendezések a kórházi, orvosi szoft lézerek teljesítményével rendelkeznek, de egyben egy optikai rendszerrel vannak ellátva, ami megakadályozza a szemre való veszélyességét. Ezért lézerszemüveg és szakképesítés nélkül bárki használhatja otthonában biztonságosan.

.

A Safe Laser családhoz 3 készülék tartozik:

 .

.

Safe Laser 30

.Az orrnyálkahártya lézerbesugárzásával allergiás tünetekre. A saját tapasztalataink több esetben is alátámasztják, hogy pozitívan hat a vitalitásra, a vérben összekapcsolódott vörösvértestek szétkapcsolása által. Ez a sejtek javult oxigénellátásán keresztül az egész szervezetnek segít a regenerációban. Az orrnyálkahártya lézerbesugárzását Kínában az agyi vérkeringés javítására kísérletezték ki agyvérzett betegeknél. Alkalmazható külső fül gyulladásainál, szájban nyálkahártya gyulladás, fogínyproblémák és afták, illetve herpesz kezelésére.

.

 

Safe Laser 150

.

Ez a készülék 3 cm átmérőjű felületen képes hatni a bőr vagy nyálkahártya felszínen. Bőrgyulladások, ekcéma, rosszul gyógyuló sebek, fekélyek, horzsolások, vágások, háztartási balesetek, ráncok, pattanások, szájnyálkahártya problémák, afta, fogyíny betegségei, gyulladásai, sorvadása, övsömör és kisgyermekek bőrkiütései, pelenkakiütései kezelésére. Alkalmas egy sugárszűkítővel a fent említett orrnyálkahártya lézerbesugárzására.

 

.

 

Safe Laser 500 infra

.

Ez a legújabb készülék, mely a mélyebb szövetekbe is beterjed. Ezáltal a legfontosabb hatását az ízületekre, izmokra, csontokra és szalagokra, tehát a mozgásszervi problémákra fejti ki. Itt fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és biostimuláló hatást fejt ki. Ezáltal az ízületi kopások, gyulladások, gerinc és hátproblémák, izom húzódások, szalag sérülések, műtét utáni rehabilitáció, rándulások, ficamok esetén hatékony segítséget nyújt, Bőrfelületi hatását mutatja, hogy pl. lábszárfekély esetén is hatásos.

.

.

Lézeres Vérterápia kisfilmje

.

a film forrása: youtube.com

.

 Otthoni lézerterápia = Hatékony és természetes

.

.

       

.információ:
 Safe Lézer Tanácsadó Pont 
20/9464249
Honlap készítés