A Fitoterápia

.

Mi a fitoterápia, hogyan dolgozik a fitoterapeuta természetgyógyász?

.

A gyógynövényekkel történő gyógyítás a legősibb terápiás módszer a világon. A mai nyugati fitoterápia tartalmazza egyrészt a modern orvoslás módszereit pl.: anamnézis felvétele, terápiás terv készítése, a terápia vezetése és zárása. Másrészt tartalmazza egyéb természetgyógyászati módszerek pl.: apiterápia (méhészeti termékek), fűszernövények, illóolajok, tápláléknövények alkalmazását.

.
A fitoterápia szemlélete holisztikus, tehát a test, a lélek és a tudat egészségére, annak megőrzésére, fejlesztésére hat, illetve betegség esetén, a helyreállításán dolgozik.

.

A fitoterápia magában foglalja a betegek gyógynövényekkel vagy gyógynövénykészítményekkel (gyógyhatású anyagok) történő kiegészítő kezelését. Az alkalmazónak ismernie kell a növények fő hatóanyagait, azok hatását a szervezetre, a növények hatástani, illetve terápiás besorolását, alkalmazásuk módját, helyét és értékét a terápiás rendszerben. 

.

.

A természetgyógyászati szakágak közül a legelfogadottabb, a legegzaktabb. Közvetlen kapcsolata a nyugati orvosi irányzatokkal vitathatatlan, a modern gyógyszerészet alapját képezi. Segítségével komplex, fitoterápiás kezelések, kezelési programok állíthatóak össze pontos diagnózis és kimerítő anamnézis esetén. Az egyénre szabott gyógynövény-receptúra összeállításával hatékonyan kezelhetők bizonyos betegségek, de megelőzésre, az általános állapot javítására és közérzetjavításra is kiváló.

.

A fitoterápia növényi részek és a belőlük előállított készítmények gyógyászati felhasználásán alapszik, tapasztalati elveken alapuló és folyamatosan fejlődő tudomány. Története egyidős az emberiség történetével. A növény az ember számára eleinte táplálékul, később pedig gyógyszeréül is szolgált. Az orvoslás történelmi fejlődése során a gyógynövények képezték a gyógyszeres kezelés alapját.

.

A legrégebbi emlékek Kína, India, az ókori Babilon és Egyiptom területéről származnak. Kínában már ie.27 században ismerték a fokhagymát, rebarbarát és sok ma is használt növény gyógyító hatását, de innen származnak fűszereink jó része is, mint pl. a fahéj, gyömbér, bors. A babiloniak fedezték fel a cékla, zsázsa és a gabona csíra jótékony hatását. Egyiptomban pedig számos kőbe vésett ábra, dombormű maradt fenn a piramisokban ahol jól felismerhetők a használt növények. Az Ebers-féle papirusztekercs mintegy 876 féle gyógykészítményt sorol fel, az ott található növények egyharmadát ma is használjuk. A klasszikus görög- római kultúra orvosai Hippokratész, Galenusz már rendszerezték a gyógynövények ismeretét, gyógyszerként való felhasználását, Dioszkoridész pedig megírta Európa első gyógynövény jegyzékét “Materia Medica” címen, amely 1500 évig alapműnek számított a gyógyításban. Művében szerepel a galagonya, mustár, ezerjófű. A római birodalom bukása után a kolostorokban élt tovább a gyógyítás tudománya, szerzetesek, apácák foglalkoztak a gyógyteák készítésével, itt születtek a mai gyomorkeserűk előfutárai is.

.

.

Hazánkban Pannonhalmára vezethető vissza a kolostori gyógyítás. Az első magyarnyelvű füveskönyv pedig, a 16.sz.-ban jelent meg “Herbária” címmel Méliusz Juhász Péter írásában.

.

Régen nálunk is minden falunak volt egy füvesasszonya, aki gondoskodott arról, hogy a honi gyógyfüvek ismerete, a felhasználás és az alkalmazás módjai, a tudás ne vesszen el. Szerepük akkor kezdett megváltozni, amikor a 19. század derekán a természetben nem létező anyagokat vezettek be a gyógyászatba. Elterjedtek a szintetikus készítmények, amelyek megjelenésével párhuzamosan azonban egyre gyakoribbá váltak a nem kívánt mellékhatások, ezért a 70-es évektől kezdve ismét növekszik a természetből származó gyógyszerek jelentősége.

.

.

Ma már hazánkban mintegy 530 féle gyógynővényt használunk. A fitoterápia korszerű lehetőségei az alkalmazott természettudományok, a kísérleti és a klinikai orvostudomány módszerein alapulnak. A tudósok felfedezték, mennyi értékes összetevő található bennük. A gyógynövényekben koncentrált formában fordulnak elő a másodlagos növényi anyagcseretermékek (mint például a bioflavonoidok, cserzőanyagok és az illóolajok), amelyek sokféle betegségre természetes gyógyírként hatnak pl. légúti, húgyuti, emésztőrendszeri, nőgyógyászati problémáknál, szív és érrendszeri megbetegedéseknél, cukorbaj, magas vérnyomás sikerrel alkalmazható más természetes gyógymóddal összekötve.

.

.

Fontos azonban tudnunk, hogy a gyógynövények nem “csodaszerek”, csak helyes indokkal és helyes módszerrel alkalmazva gyógyítanak. Szakszerűtlen használatuk különböző problémákhoz vezethet. Egyes gyógynövények együtt adása pl. fokozhatja, illetve kiolthatja egymás hatását, ezért szakértő közreműködése szükséges. A fitoterapeuta a tünetek ismeretében és az okok felkutatásával személyre szabottan választja ki a legmegfelelőbb növényeket, ezekből állítja össze a keveréket.

.

A mai modern ember felismerte, hogy nem a szintetikus gyógyszerekkel, kémiai hatóanyagokkal tudja megőrizni egészségét, immunbiológiai felkészültségét, elkerülni az úgynevezett civilizációs betegségeket, hanem a növények segítségével!

.

.
Fitoterapeuta szakértőként a betegség elkerüléséhez, a gyógyuláshoz, de a gyógyuláshoz elengedhetetlen pozitív gondolkodásmód kialakításához is, hatékony segítséget nyújtok.

Vércsepp Analízis

Vérünk olyan, mint az élő folyó. Oxigént, tápanyagokat és más, életfontosságú anyagokat szállít a sejtekhez, a felesleget, felhasználhatatlan vagy káros anyagokat pedig onnan elhordja. A vér az egészség és a betegség hírnöke, gyakran már azelőtt jelzi, hogy valami nem stimmel, mielőtt a baj megjelenne.

.

.

Teljes vérállományunk percenként végighalad egész testünkön. Egy vörösvértest a szívből a lábujjunk hegyéig 15 másodperc alatt ér el. Vérünk sok fontos információt hordoz testünk egyik pontjából a másikhoz. A sötét mezős mikroszkóppal végzett diagnosztika az élő vér minőségi vizsgálatát teszi lehetővé ezerszeres nagyítás mellett. 

Fertőzési Góckutatás

Computeres góckutatás, ellenőrzött és irányított méregtelenítés

 

Az állapotfelmérés során a bioelektromos elven működő  mérőműszerünkkel és egy hozzá tartozó számítógépes program segítségével mérjük az egyes szervek, szervrendszerek toxin terhelését (élő és élettelen toxinok).

.

 

.

A kb. 60 perces felmérés teljesen fájdalommentes. A mérés során információt kapunk a különböző szervek, szervrendszerek állapotáról: az immunrendszer működéséről, a különböző szervek toxin terheléséről, az egyes szervkörökben lévő mikrobális gócok jelenlétéről, a különböző kórokozókról (baktériumok, vírusok, gombák, paraziták), az élettelen toxinokról (nehézfém, oltóanyag, atibiotikum, vegyi anyag, radioaktív elemek, pszichés toxinok: stressz és érzelem, anyagcsere toxinok: kazein, mucin, purin, glutén), vitaminokról és ásványi anyagokról, enzimekről, hormonokról, stb..

 

A mérőműszer képességeit kihasználva mérni tudjuk a különböző problémák kezelésére az önnek személy szerint legalkalmasabb készítményeket is.

 

DNS

A Hermetikus spirál, mely a DNS kettős spirálja körbe-körbe járva ismétlődik, de folyamatosan magasabb minőségben jelenik meg, vagyis fejlődik.

 

 

A DNS spirál vezeti az áramot, és van mágneses mezeje. A DNS molekulák kommunikálnak egymással. Mágneses mezejük a Föld mágneses mezőjére (mágnesrács) hasonlít. Ez a rács folyamatosan változik, és egyedi kóddal lenyomatot képez a születő ember DNS mezőjében.

 

 

 

Fórum

Nincsenek témák!

Energia közvetítés

 

A " segítés" képességét nem embertől kapjuk,

isteni erők avatják azt, akinek sorsa mások megsegítésében teljesedhet be.

.

Ezen istenadta képesség a Forrás életet adó, megújító, regeneráló és egységbe rendező, isteni fényenergiák közvetítésében és átadásában rejlik. A "Segítő", Isten erejét közvetíti, csatornája a szeretetnek, amely beindítja az regenerálófolyamatokat, helyreállítja a belső egyensúlyt és életerővel látja el azon területeket, amelyek energiahiány miatt megbetegedtek.

 

.Az Univerzumban minden energiából áll.Minden pillanatban energiát veszünk fel és adunk le.Annak függvényében hogy milyen minőségű és mennyiségű energiát mozgatunk meg testünkben,energiaterünkben,annak függvényében változik az egészségi állapotunk is.

.

 Az energia " segítőt" manapság a paranormális gyógymódok közt tartják számon.

.Az energia "segítésben" az ember finomanyagi sikján javitjuk ki azokat az elváltozásokat,amelyek a durva anyagi sikon testi  elváltozásokat okoznak.Mivel minden betegség pszichoszomatikus,az energiamezőben keletkezett sérülések,vagyis a lelki problémák leképeződnek a fizikai testre.Ez megforditva is precizen müködik,megszüntetjük az energiablokkokat,visszaállitjuk az egyensulyt és átiródik a fizikai testre.

 

 Az energiát a gondolatainkkal ,érzéseinkkel,szándékainkkal és  tetteinkkel irányítjuk tudatosan vagy tudattalan. Legtöbbet tudattalan. Ebből következik hogy negativ gondolatokkal csakis negativ energiákat mozgatunk,romboljuk energiamezőnket és energiaháztartásunkat, a pozitiv gondolatokkal és érzésekkel épitjük energiamezőnket. Az energia " segítő" külömböző technikákkal oda küldi ,vezeti az energiát ahol szükség van rá,és arra használja az energiát amire a helyzet megköveteli, a harmónia,az egészség visszanyerése érdekében.Az " segító"- "segíthet" kézrátéttel, de nem feltétlen kell a kezét használja,bár ez a legelterjedtebb, hanem bármelyik energiközpontján át tudja közvetiteni az energiát akár távban is.

.

 Az energia "segítő" először helyreállitja a harmóniát az energiatestben,harmonizálja az aurát, a csakrákat és következő lépésben a tüneti kezelés következik.Az energia "segítésben" nincsenek határok, az energia "segítő" tudása a határ csupán.Eltüntethetünk köveket, csomókat, de akár pangó szervek müködésést serkenthetünk, túlmüködéseket normalizálhatunk.

 

Egy kezelés után rögtön az eredmény látható,vagy érezhető. A tartós javulás érdekében többször meg kell ismételni a kezelést, és a kezelt személy élet- és gondolkodásmódjában  változtatást kell eszközöljön,mert ha folytatja azt az életmódot amivel kiváltotta a betegséget,a diszharmóniát nem várható tartós javulás.A betegség kiujul, pl uj ciszta keletkezhet.Az energia "segítő" ennek érdekében életvezetési tanácssal is ellátja gyógyulása érdekében a kezelt személyt.

.

 Az energia "segítés" egy nagyon hatékony és szelid segítmód,de a legtöbb esetben már akkor fordulnak "segítőhöz",ha az akadémiai orvoslás nem tud mit kezdeni.Sok esetben elkerülhető lenne a szike,ha idejében energia "segítőhöz" fordulnánk,mert mellékhatása a javulás.

.

.A pszi - sebészet

.

A pszi-sebészet a természetes "segítői" rendszereken belül

egy különleges szakterület.

.

 

.A pszi sebészetet méltán nevezhetjük az energetikai "segítés" koronájának. A kezelések során a beavatott "segítő" vér nélküli energetikai műtétet hajt végre, egy olyan jellegű technikát alkalmazva, melyet a Fülöp-szigeteki "segítők" is alkalmaznak.

Ez a módszer gyorsaságával és hatékonyságával tűnik ki, mely a segítségnyújtás során nélkülözhetetlen azok számára, akik a hagyományos műtéti beavatkozást el akarják kerülni. 

A pszi sebészetben jártas " segítőt" egy speciális beavatás teszi képessé a pszi-műtétek elvégzésére, amelyhez hozzátartozik a harmadik-szem aktiválása is.

A neve azért pszi-, vagyis léleksebészet, mert hasonló műtétet hajtanak végre a betegen, mint a hagyományos operációnál, csak nem a fizikai testen, hanem mentálisan, a lélek szintjén.

.

Megdöbbentő, hogy már az ősidőkben is alkalmazták a pszi-sebészetet, ha nem is pontosan olyan formában, mint ma. Szellemgyógyászattal, vagyis a fizikai test mentális gyógyításával már a druidák is foglalkoztak, a középkori magyar inkvizíció idejéből származó írások pedig azt bizonyítják, hogy táltosaink is hatékonyan alkalmazták.

 

Egy sebészt igénylő betegséget a hagyományos orvosi eljárásokkal általában testünk megnyitásával gyógyítanak. A pszi-sebészet ezzel szemben „csak" átprogramozza a szervezetet, és beindítja  a szervezet öngyregeneráló folyamatait.

Műtét, melynek hatására eltűnik egy csomó, vagy egy csúnya forradás, megszűnik az izomszakadás…. Ez eddig nem is szokatlan. De amint hozzátesszük, hogy közben a gyógyító egy ujjal sem nyúl a beteghez, nem folyik vér, és nincsenek hegek, máris hihetetlennek tűnik.

.

Az energetikai műtét, amely a gyakorlatban hasonlít a "véres módszerhez". A különbség az, hogy itt nem a fizikai, hanem az energiakezét használja a " segítő", amellyel belép a páciens fizikai testébe anélkül, hogy azt megnyitná. Itt ugyanúgy végrehajtja a műtétet. Ennél a módszernél is keletkezhet seb a testen belül, amelyet a kezelt személy enyhe fájdalomként érzékelhet. Általában a műtét után a bőrön a kezelt terület erőteljes kipirosodása tapasztalható. Ez úgy alakul ki, hogy a páciens fizikai teste és a kezelő energiateste egymáshoz dörzsölődik, és az így jelentkező energia hő formájában jelentkezik.


Az anyag nem más, mint alacsony rezgésű, összesűrűsödött energia, és a magasabb rezgésű energia képes az alacsonyabb rezgésű energiára hatást gyakorolni. Ezen az elven működik az összes energetikai műtét. Összességében tekintve minden páciens fájdalommentesnek tapasztalja a műtéteket. Ez nem csoda, hiszen a szellemi segítők energiája idézi elő ezt az állapotot, egy időben megszüntetik a páciens félelmét is, és biztosítják a műtét zökkenőmentességét.      

 

A pszi-sebészeti beavatkozás egy olyan energetikai " segítő-mód "amikor a többi kézrátételes kezeléssel ellentétben mindenképpen a bőrfelülethez kell érnem.

.
.


ENERGETIKAI KEZELÉS

Mester Szimbolumokkal

 A " SEGÍTÉS" SZENT TEREMTÉS

A regenerálódás nem más, mint a harmónia helyreállítása.

 A kezelés a lényünk fizikai, lelki és szellemi szinteken történő megtisztítása és felszabadítása a magasabb tudatosság, rezgésszint és létminőség megteremtéséhez.

 A kezelés az Aranykori Kozmikus Mester Szimbólumokkal történik. Az aranykori kozmikus mester szimbólumok az Új korszak regeneráló és fejlődést segítő „spirituális eszközei”.

 A szimbólumok, mediális úton érkeztek az Isteni Bölcsesség Forrásból, hogy aktív segítséget nyújtsanak mindazoknak, akik a felemelkedés útján, tudatosabb, harmonikusabb, egészségesebb és teljesebb életet szeretnének élni.

 A szimbólumok hatása és feladata más és más, de mindegyiket az isteni intelligencia, kozmikus rend és harmónia energiája hatja át. Alaprezgésük, energiájuk, életet adó, regeneráló, harmonizáló hatást fejt ki. A kozmikus mester szimbólumok egyénileg segítenek.  A rendszeres kezelés emeli a rezgésszámot és a tudatszintet, helyreállítja a test, a lélek, és a szellem kapcsolatát, ami egy teljesebb léttudatosságot, harmonikusabb lelki és szellemi állapotot teremt.

 A szimbólumokat mindig fizikai síkra hívjuk le, és nem csak a tünetekre hanem az okokra is.

 A változás mindig belülről jön.

 A szimbólumokat a következő területekre lehet lehívni:

 Tisztítás: érzelmi tisztítás - mentális tisztítás - spirituális tisztítás – tértisztítás – tárgyak – csakrák -szervek tisztítása.

 Védelem: sérült aura – árnyékkapuk – térvédelem - energetikai védelem.

 Csakra rendszer tisztítása – megnyitása – energetizálása:

Talpcsillag csakra - Gyökér csakra -Szakrális csakra -Napfonat csakra - Szív csakra - Torok csakra - Harmadikszem csakra - Korona csakra – Csillag csakra tisztítása harmonizálása, megnyítása, és a csakra rendszerhez tartozó összes szervünk, tisztítása – energetizálása – stimulálása.

 A szív sebeit " símogatni" kel!

A szív csakrát és a szív energia tereit is harmonizálja.

 Az életerőt, a lélekerőt, a hiterőt újjítja meg.

 Önmagunk elfogadása nélkül nincs Javulás!

 A hiterő, szellemünk és lelkünk tudatosságának teremtő ereje, a javulás a hit által sokkal eredményesebb, igazi hittel hatalmas változásokat tudunk véghezvinni az élet számos területén.

 

 A csakrákhoz tartozó szerveink

 Korona csakra: A Nagy agy területe.

Harmadikszem csakra: Az arc, a szem, a fül, az orr,a melléküregek, a kisagy, valamint a központi idegrendszer.

Torok csakra: A nyak, tarkó, az állkapocs területe, a fülek, a hangképző szervek, a légcső, a hörgők, a tüdő felső tájéka,a nyelőcső és a karok.

Szív csakra: A szív, a gerinc, nyak és derék közötti része, a mellkas és melléküreg, a tüdő alsó tájéka, a vér és vérkeringési rendszer,valamint a bőr.

Napfonat csakra: A derék, hasüreg, az emésztési rendszer, a gyomor, a máj, a lép, az epehólyag és a vegetatív idegrendszer

Köldök csakra: Medence, ivarszervek, vese, hólyag, mindennemű testfolyadék, mint a vér, nyirok, emésztőnedvek és sperma.

Gyökér csakra: a gerincoszlop, a csontok, a fogak és a köröm, valamint a végbélnyílás, a vastagbél, a prosztata, a vér és a sejtfelépítés.

 

20/9464249

 

Honlap készítés