A Fitoterápia

.

Mi a fitoterápia, hogyan dolgozik a fitoterapeuta természetgyógyász?

.

A gyógynövényekkel történő gyógyítás a legősibb terápiás módszer a világon. A mai nyugati fitoterápia tartalmazza egyrészt a modern orvoslás módszereit pl.: anamnézis felvétele, terápiás terv készítése, a terápia vezetése és zárása. Másrészt tartalmazza egyéb természetgyógyászati módszerek pl.: apiterápia (méhészeti termékek), fűszernövények, illóolajok, tápláléknövények alkalmazását.

.
A fitoterápia szemlélete holisztikus, tehát a test, a lélek és a tudat egészségére, annak megőrzésére, fejlesztésére hat, illetve betegség esetén, a helyreállításán dolgozik.

.

A fitoterápia magában foglalja a betegek gyógynövényekkel vagy gyógynövénykészítményekkel (gyógyhatású anyagok) történő kiegészítő kezelését. Az alkalmazónak ismernie kell a növények fő hatóanyagait, azok hatását a szervezetre, a növények hatástani, illetve terápiás besorolását, alkalmazásuk módját, helyét és értékét a terápiás rendszerben. 

.

.

A természetgyógyászati szakágak közül a legelfogadottabb, a legegzaktabb. Közvetlen kapcsolata a nyugati orvosi irányzatokkal vitathatatlan, a modern gyógyszerészet alapját képezi. Segítségével komplex, fitoterápiás kezelések, kezelési programok állíthatóak össze pontos diagnózis és kimerítő anamnézis esetén. Az egyénre szabott gyógynövény-receptúra összeállításával hatékonyan kezelhetők bizonyos betegségek, de megelőzésre, az általános állapot javítására és közérzetjavításra is kiváló.

.

A fitoterápia növényi részek és a belőlük előállított készítmények gyógyászati felhasználásán alapszik, tapasztalati elveken alapuló és folyamatosan fejlődő tudomány. Története egyidős az emberiség történetével. A növény az ember számára eleinte táplálékul, később pedig gyógyszeréül is szolgált. Az orvoslás történelmi fejlődése során a gyógynövények képezték a gyógyszeres kezelés alapját.

.

A legrégebbi emlékek Kína, India, az ókori Babilon és Egyiptom területéről származnak. Kínában már ie.27 században ismerték a fokhagymát, rebarbarát és sok ma is használt növény gyógyító hatását, de innen származnak fűszereink jó része is, mint pl. a fahéj, gyömbér, bors. A babiloniak fedezték fel a cékla, zsázsa és a gabona csíra jótékony hatását. Egyiptomban pedig számos kőbe vésett ábra, dombormű maradt fenn a piramisokban ahol jól felismerhetők a használt növények. Az Ebers-féle papirusztekercs mintegy 876 féle gyógykészítményt sorol fel, az ott található növények egyharmadát ma is használjuk. A klasszikus görög- római kultúra orvosai Hippokratész, Galenusz már rendszerezték a gyógynövények ismeretét, gyógyszerként való felhasználását, Dioszkoridész pedig megírta Európa első gyógynövény jegyzékét “Materia Medica” címen, amely 1500 évig alapműnek számított a gyógyításban. Művében szerepel a galagonya, mustár, ezerjófű. A római birodalom bukása után a kolostorokban élt tovább a gyógyítás tudománya, szerzetesek, apácák foglalkoztak a gyógyteák készítésével, itt születtek a mai gyomorkeserűk előfutárai is.

.

.

Hazánkban Pannonhalmára vezethető vissza a kolostori gyógyítás. Az első magyarnyelvű füveskönyv pedig, a 16.sz.-ban jelent meg “Herbária” címmel Méliusz Juhász Péter írásában.

.

Régen nálunk is minden falunak volt egy füvesasszonya, aki gondoskodott arról, hogy a honi gyógyfüvek ismerete, a felhasználás és az alkalmazás módjai, a tudás ne vesszen el. Szerepük akkor kezdett megváltozni, amikor a 19. század derekán a természetben nem létező anyagokat vezettek be a gyógyászatba. Elterjedtek a szintetikus készítmények, amelyek megjelenésével párhuzamosan azonban egyre gyakoribbá váltak a nem kívánt mellékhatások, ezért a 70-es évektől kezdve ismét növekszik a természetből származó gyógyszerek jelentősége.

.

.

Ma már hazánkban mintegy 530 féle gyógynővényt használunk. A fitoterápia korszerű lehetőségei az alkalmazott természettudományok, a kísérleti és a klinikai orvostudomány módszerein alapulnak. A tudósok felfedezték, mennyi értékes összetevő található bennük. A gyógynövényekben koncentrált formában fordulnak elő a másodlagos növényi anyagcseretermékek (mint például a bioflavonoidok, cserzőanyagok és az illóolajok), amelyek sokféle betegségre természetes gyógyírként hatnak pl. légúti, húgyuti, emésztőrendszeri, nőgyógyászati problémáknál, szív és érrendszeri megbetegedéseknél, cukorbaj, magas vérnyomás sikerrel alkalmazható más természetes gyógymóddal összekötve.

.

.

Fontos azonban tudnunk, hogy a gyógynövények nem “csodaszerek”, csak helyes indokkal és helyes módszerrel alkalmazva gyógyítanak. Szakszerűtlen használatuk különböző problémákhoz vezethet. Egyes gyógynövények együtt adása pl. fokozhatja, illetve kiolthatja egymás hatását, ezért szakértő közreműködése szükséges. A fitoterapeuta a tünetek ismeretében és az okok felkutatásával személyre szabottan választja ki a legmegfelelőbb növényeket, ezekből állítja össze a keveréket.

.

A mai modern ember felismerte, hogy nem a szintetikus gyógyszerekkel, kémiai hatóanyagokkal tudja megőrizni egészségét, immunbiológiai felkészültségét, elkerülni az úgynevezett civilizációs betegségeket, hanem a növények segítségével!

.

.
Fitoterapeuta szakértőként a betegség elkerüléséhez, a gyógyuláshoz, de a gyógyuláshoz elengedhetetlen pozitív gondolkodásmód kialakításához is, hatékony segítséget nyújtok.

Vércsepp Analízis

Vérünk olyan, mint az élő folyó. Oxigént, tápanyagokat és más, életfontosságú anyagokat szállít a sejtekhez, a felesleget, felhasználhatatlan vagy káros anyagokat pedig onnan elhordja. A vér az egészség és a betegség hírnöke, gyakran már azelőtt jelzi, hogy valami nem stimmel, mielőtt a baj megjelenne.

.

.

Teljes vérállományunk percenként végighalad egész testünkön. Egy vörösvértest a szívből a lábujjunk hegyéig 15 másodperc alatt ér el. Vérünk sok fontos információt hordoz testünk egyik pontjából a másikhoz. A sötét mezős mikroszkóppal végzett diagnosztika az élő vér minőségi vizsgálatát teszi lehetővé ezerszeres nagyítás mellett. 

Fertőzési Góckutatás

Computeres góckutatás, ellenőrzött és irányított méregtelenítés

 

Az állapotfelmérés során a bioelektromos elven működő  mérőműszerünkkel és egy hozzá tartozó számítógépes program segítségével mérjük az egyes szervek, szervrendszerek toxin terhelését (élő és élettelen toxinok).

.

 

.

A kb. 60 perces felmérés teljesen fájdalommentes. A mérés során információt kapunk a különböző szervek, szervrendszerek állapotáról: az immunrendszer működéséről, a különböző szervek toxin terheléséről, az egyes szervkörökben lévő mikrobális gócok jelenlétéről, a különböző kórokozókról (baktériumok, vírusok, gombák, paraziták), az élettelen toxinokról (nehézfém, oltóanyag, atibiotikum, vegyi anyag, radioaktív elemek, pszichés toxinok: stressz és érzelem, anyagcsere toxinok: kazein, mucin, purin, glutén), vitaminokról és ásványi anyagokról, enzimekről, hormonokról, stb..

 

A mérőműszer képességeit kihasználva mérni tudjuk a különböző problémák kezelésére az önnek személy szerint legalkalmasabb készítményeket is.

 

DNS

A Hermetikus spirál, mely a DNS kettős spirálja körbe-körbe járva ismétlődik, de folyamatosan magasabb minőségben jelenik meg, vagyis fejlődik.

 

 

A DNS spirál vezeti az áramot, és van mágneses mezeje. A DNS molekulák kommunikálnak egymással. Mágneses mezejük a Föld mágneses mezőjére (mágnesrács) hasonlít. Ez a rács folyamatosan változik, és egyedi kóddal lenyomatot képez a születő ember DNS mezőjében.

 

 

 

Fórum

Nincsenek témák!

Aranykori Éltető Energiák

.

ISMERJE MEG AZ ARANYKORI 5. DIMENZIÓS ÉLET ENERGIÁKAT!

.

„ Az energia minden, és minden energia”

.

Az Új kor küszöbén, új energiák befolyásolják életünket!

.

Miért van az, hogy közel egy évtizede egyre több a beteg – zavarodott - őrült ember, és miért halnak meg egyre többen fiatalon egyik napról a másikra?

.

A Jelenkor kísérő tünetei!

.

Nehézségek az összpontosításban, zavartság, az emlékek átmeneti elvesztése, a dolgok elfelejtése, a „ködös elme”.

Extrém fáradtság, kimerültség, energiahiány, álmatlanság, zavart alvási minták és intenzív álmok, vagy rémálmok.

Ingerlékenység, frusztráció, pánik, szomorúság, idegesség, harag, aggodalom,

félelem, bánat, szorongás, stressz és túlterheltség érzése.

.

Szabadulj meg tőlük a Kálmán-féle E-S-R-P módszerrel.

E-S-R-P

Energetikai Sejtregeneráló Program

Sejtregenerációs terápiánkkal segítünk visszaállítani mind testi, mind lelki, mind szellemi szinten a harmonikus, egyensúlyi állapotot.

 Testünkben a meridiánokon keresztül kozmikus életenergia áramlik. A fizikai és lelki egészség alapja az életenergia megfelelő tempójú és elegendő mennyiségű, akadálymentes áramlása.

 Az energia irányított és koncentrált vezetésével, az energiamezőben keletkezett energiablokkok sikerrel oldhatók, fájdalomenyhítő hatású, miivel a rezgések serkentik a szenzoros idegsejteket, melyek összeköttetésben vannak a szervekkel, így optimalizálható és serkenthető az egyes szervek, testrészek működése.

 Átrezonálja, megtisztítja a minket körülvevő energiaburkokat, harmonizálja a csakrákat, rezgése minden sejtünkben érezhető, ellazít, oldja a stresszt, a fájdalmakat, segít a mentális kiegyensúlyozottság létrejöttében, fenntartásában.

 ​A kezelés fájdalom mentes, nyugtató, relaxáló, harmonizáló hatású. Csodálatos belső nyugalmat, békét, ellazulást tapasztalhatsz meg a terépia alatt. hatására átlényegülsz, testi és lelki harmoniába kerülsz önmagaddal.

.Az ok az alkalmazkodási képesség hiánya!

.

Mihez is kellene alkalmazkodnunk, közel egy évtizede?

.

Tudósaink 1961-ben felfedeztek a galaxisunkban egy övezetet, egy foton övet amelyen az egész naprendszerünk ciklikusan áthalad 11 ezer évente. A Fotonövbe való utazás 2 ezer évig tart.

.

.

Amikor a fotonövben tartózkodik a föld és az egész naprendszer, ezt galaktikus nappalnak, amikor pedig kívül tartózkodik, azt galaktikus éjszakának nevezzük.

.

A földünk 2012. December 21.-én megérkezett az Arany fotonövbe, és közel 2 ezer évig ezen az övön fog áthaladni. Előtte 11 ezer évig egy „sötét vaskor” nevű égi pályán haladt. A sötét vaskorban 3. dimenziós energiák, és rezgések érvényesültek. Itt a föld rezgés száma 7,85 Hz / Shumann frekvencia / volt, az atom szerkezet pedig szénalapú.

.

Az Arany fotonövben ez megváltozott, a föld belépett az 5. dimenzióba, a föld rezgés száma 21 Hz / felgyorsult idő / az atomszerkezet pedig  kristály alapú. A 2012. Dec. után születet gyermekek már kristályszerkezetűek.

.

A 3. dimenzióhoz szokott emberi szervezet egyszerűen nem tud áthangolódni az új energiákra, frekvenciákra. Nagyon sokan megbetegszenek és összezavarodnak, sokan elmennek….kilépnek.

.

.

Az ARANYKORI GYÓGYÍTÓ ENERGETIKAI KEZELÉS

.

 Médiumi beavatás által hozzáférést kaptam az

.ARANYKORI GYÓGYÍTÓ ENERGIÁKHOZ ÉS GYÓGYÍTÓ SZIMBÓLUMOKHOZ

melyek a XXII. század gyógyító módszerei

.

Az energetikai kezelés a csakrarendszer megtisztításával, energetizálásával, kezdődik. Majd a csakrarendszerekhez tartozó szervek tisztításával és energetizálásával folytatódik. A test-lélek-szellem szintjén történik a kezeléssel, ezen a földisíkon és a létezés minden síkján eltávolítom a negatív energiákat, entitásokat, energetika becsatlakozásokat, megszállókat, a betegségek szellemeit.

.

A már megtisztított csakrarendszert, energetizálom és harmonizálom , életrő, lélekerő és hiterő energiákkal töltöm fel a testet-lelket-szellemet.

.

Ezután többszintű védelemmel látom el a testet-lelket-szellemet.

.

Megtisztult lelkek írták, nekem-rólam…

.

"Jò szìvvel ajànlom  Kàlmàn Jòzsefet mindenkinek, akàr fizikai , akàr lelki, szellemi szintű

gyògyulàst keres !"

Arra kérem ,soha ne adja fel ! Hangzott a fūlemben Jòzsi mondata ,,,,,,Segìtőként, Reiki gyògyìtòként, és Bach viràgterapeutaként  tettem a dolgom , tàmogatva az elakadòkat és az ébredőket.Több tanfolyamot végeztem , ùgy éreztem tudàsom kevés, szerettem volna fejlődni .  9 hònapja egyik napròl a màsikra komoly fizikai betegségekkel jelzett a testem .12 kg -ot fogytam, s orvostòl orvoshoz jàrtam .

A fàjdalmakon , s a gyulladàsos elvaltozàsokon kìvül erőteljes pànikrohamaim voltak.  Majd orvosi szempontbòl màr rendben voltam , de szinte alig volt erőm önmagam ellàtni.  Ekkor talàltam rà Kàlmàn Jòzsefre, -mondhatnàm ùgy is az égiek hozzà vezettek.  Vércseppanalìzissel, és Fertőzési góckutatással, egy komplex àllapotfelmérést vègzett, kiderūlt, még gennykeltő baktériummal van tele a fizikai testem , sok màs terhelésen kìvūl.

Mivel előtte több spirituàlis tanfolyamon vettem részt , -nem tiszta tanìtòkat talàltam meg- ez is tanulàsi folyamatom része volt,- energetikai rendszerem  telìtett volt  negatìv programokkal,  csakràim működése felborult , test-lélek - szellem összhangjànak hiànya szinte életképtelenné tett. Jòzsi annyit mondott, 1 évre lesz szükség, s  arra kért bàrhogy is lesz,ne adjam fel... akkor nem értettem,miért mondja. Később ,amit megéltem ,vàlt szàmomra nyilvànvalòvà, valòban az életben maradàsomért kūzdöttem. A gyògyulàsom alatt hetente jàrtam hozzà,hònapokig, s nem volt olyan szaka a napnak, hogy elutasìtotta volna segìtségkérésem. Energetikai kezelések, s folyamatos mérések sorozata, melyekhez a hagyomànyos orvosi vizsgàlatok mindig megerősìtésként szolgàltak. Az otthonom energetikai tisztìtàsàra is szūkség volt , ebben is szàmìthattam rà, s  amikor szūkség volt rà, màs gyògyìtòkat is bevont. 

A hagyomànyos orvoslàs , Jòzsi mint természetgyògyàsz és energiagyògyàsz  karöltve működött az életemben. Olyan elhivatott, önzetlen  ,emberséges és nagy szakmai tudàssal rendelkező gyògyìtòval  talàlkoztam nehézségeim közepette személyében, aki nélkūl a legnehezebb 6 hònapot nem tudtam volna végig csinàlni.  Hàlàsan köszönöm, hogy végig kìsérte,segìtette életem eddigi legnehezebb szakaszàt.  / nevem ,telefonszàmom kiadhatò ,ha valaki kéri / 

Jò szìvvel ajànlom  Kàlmàn Jòzsefet mindenkinek, akàr fizikai , akàr lelki,szellemi szintű gyògyulàst keres !

.

.

Szeretném megköszönni a múltkori "energetikai" kezelést. Már egy is rengeteget segített. Nagy felismeréseim voltak kb 1 héttel utána. Nagyon akarok egy következő időpontot, továbbá a párom is szeretne jönni egy vércseppanalízisre és a két kislányt is akarjuk hozni hozzád. Külön- külön vinném el őket. Először a legkisebbnek szeretnék időpontot kérni . Kitti 8 éves maci. Elmeséltem neki hova akarom vinni azóta minden nap nyúz hogy mikor kérek már időpontot  

Szép napot kívánok és jó munkát.

.

.

Szeretnék mindent megtenni annak érdekében, hogy a Teremtőnk tervét jól szolgálhassam. Eltértem az utamtól, ha ez egyáltalán lehetséges és különféle, sok-sok jelzéssel próbál figyelmeztetni a testem. Ezekhez és ezek lelki okaihoz szeretnék segítséget kérni, az elakadásaim feloldására. Mikor találkozhatnánk

SZÉP NAPOT KÍVÁNOK SZERETETTEL.

.

.

Kedves Józsi! Nagyon jól vagyok! Hála Neked!  És kérdezem, mikor lenne jó Neked a következő kezelés?

.

.

Drága Józsi! Nagyon jól érzem magam. A gondolataim tiszták, a homlok csakrám is "működik"!

.

.

Tegnap este jól "kifüstöltem" minden szobából mindazt, ami nem odavaló volt. Erősen éreztem a Krisztusi energiát a füstölők meggyújtásakor is.

.

 

.

A CSAKRÁK

.

  1.  Gyökér csakra: mellékvese, csontok, csontváz, gerincoszlop, fogak, körmök, prosztata, nemi szervek, 
    végbélnyílás, végbél, vastagbél, vér és sejtfelépítés, talp, láb
    .
    .
  2. Köldökcsakra: ivarmirigyek, petefészek, petevezeték, méh, hüvely, herék, herevezeték, hímvessző, vese,
    testfolyadékok.
    .
  3.  Napfonatcsakra: hasnyálmirigy, máj, lép, epehólyag, gyomor, nyelőcső, vékonybél, vastagbél, patkóbél,
    vakbél, féregnyúlvány, rekeszizom.
    .
  4.  Szívcsakra: csecsemőmirigy, szív, mellkas, mellüreg, tüdő, nyirok kringés, vérkeringés, mellek.
    .
  5.  Torok csakra: pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, gége, nyak, állkapocs, garat, légcső, hörgők, tüdő,
    nyelőcső, száj, hangszálak.
    .
  6.  Harmadikszem csakra: agyalapi mirigy, központi idegrendszer, agy, szem, orr, fül, kisagy.
    .
  7. Korona csakra: tobozmirigy, agy, koponya, szem.
    .
  8. Térd csakra
    .
  9. Talp csakra
    .
  10. Föld-csillag csakra
    .
  11. Lélek-csillag csakra
Honlap készítés